Hozzáértők szerint sok a fleeceware alkalmazás az App Store-ban

HusztiD 2020.04.20. 09:55 App Store, Kiemelt hírek 1 db 355

app-store-gold-icon

A Sophos Labs biztonsági szakijai már az előző évben felhívták a figyelmet, hogy a Google Play áruházban több, mint 50 fleeceware alkalmazás van, azonban most nem olyan rég az almások platformját is megnézték, s kiderült, hogyha nem is annyi, de akad itt is jócskán ehhez hasonló applikáció.

Ezek azok az alkalmazások, melyek előfizetéses modellen alapszanak. A legtöbb ilyen program havi 30 dollárt, vagy heti 9-et von le a felhasználóktól. Ezen appoknál általában az első 3 vagy 7 nap ingyenes, utána pedig folyamatosan vonja az előfizetési díjat, mely egy év alatt közel az 500 dollárt is elérheti.

Mint a Google Play áruházban, úgy az App Store-ban is olyan alkalmazásokról beszélhetünk, mint a horoszkóp, a jövőt megmondó alkalmazások, QR olvasók, különböző arc-filteres és képszerkesztő appok. Mi több, ezen programok nagy részénél nem csak, hogy teljesen haszontalan az ingyenes változat, de ha fizetünk is érte, akkor sokszor még olyan funkciókat sem kínálnak, mint amit más, ingyenesen letölthető alkalmazások.

Továbbá arra is rámutattak a szakik, hogy ezen alkalmazásokat mindig úgy reklámozzák be nagyobb felületeken (YouTube, Instagram), hogy az kecsegtető legyen a felhasználók számára. Miután letöltik és előfizetnek rájuk, akkor derül ki, hogy közel nincs a valósághoz az, amit a marketing folyamán ígértek.

Az alábbi linken nézhetőek meg ezek az alkalmazások, úgyhogy érdemes velük vigyázni.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mjoe - 2020.04.20. 17:45

    Mint a faterom mondta a 90-es évek diszkó slágereire:
    -Amit látok, látvány – Amit hallok, halvány…

    Mostanában a Youtube is ilyen fos ajánlatokkal bombáz minden nap: fizessek elő, mert valamiért megállitottam a videót.

Szólj hozzá Te is!