Bendgate – nem minden az, aminek látszik

HusztiD 2014.10.01. 11:04 Apple, iPhone 12 hozzászólás 2 877

Az elmúlt napok folyamán már bizonyára mindenki hallott a legújabb Apple-t érintő legújabb problémáról, a bendgate-ről. Az egész ügy ott kezdődött, hogy pár iPhone 6 Plus tulaj reklamált, mivel egy hét használat után rejtélyes módon meghajlott a zsebükben a telefonjuk. Erre a média felkapta a fejét, majd különféle tesztek érkeztek ezt illetően.

Bizonyára már ti is unjátok ezt a témát, hiszen az utóbbi napokban csak ezekről olvashattunk a világhálón. Jonathan Morrison YouTube felhasználó készített egy 6 perces videót, amelyben megpróbál magyarázatot adni az egész ügy miértjeire. Mint kiderül, a baj az, hogy nem több tesztet végeztek az emberek. Jól látható, mindegyik készülék egy helyen hajlik meg, mégpedig ott, ahol a gombok találhatóak. Ez a telefon egyetlen gyenge pontja, ahol képes deformálódni. Másabb lenne a történet, ha nem csak ott, hanem a többi részén kezdenék meghajlítani a tesztelők az iPhone 6 készülékeket.

Ugyanakkor az is igaz, hogy nem minden az aminek látszik. Nem feltétlenül kell mindent elhinni, amit a média mond, ugyanakkor az Apple-nek sem kell feltétlen hinni. Mint kiderült, minden telefon hajlik, nem csak az almások új csúcskészülékei, így minden gyártónál fennáll ez a kockázat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

12 hozzászólás

 1. Boxoló - 2014.10.01. 12:29

  Iphone6: Bigger than bigger
  Iphone6s: Harder than harder
  Az iphone6-6+ nekem rémisztően vékonynak tűnik. Mikor kivettem az I6-ot szinte az volt az első mozdulat, hogy megnéztem mennyire hajlik. A készülék ment is vissza az Apple Store-ba. Az i5-5s nekem és a teszteknek elég keménynek tűnik, pedig nyúztam rendesen és semmi deformálòdás. I6-ra meg nem szerettem volna Griffin v Otter tokokat tenni.
  A nyomás tesztek eredményeit látván
  (I5 130 és 150pounds Deformálòdás és törés, az i6 esetében elég drasztikus vissza esés 70 és 100pounds)
  Egy ideje már nem hordok zsebben telòt (talán paranoiás vagyok) de akkor is jó “lenne” tudni , hogy kibír sokat. Nem beszélve hogy mennyit is kifizet érte az ember.
  Még egy és befejezem. Az Apple dolgozóinak (több ezren vannak) miért nem adtak tesztelésre meg akik az új campust épitik? Nem csak öltönyös emberek használják az iphonokat.
  Laboratórium tesztek kicsit másak az életszerű használattól.

 2. Apples - 2014.10.01. 14:54

  Egyetértek azzal amit a vegen írtál! Annyira titokban fejlesztik, tesztelik, hogy igy csak a gépi, laboratóriumi tesztek maradnak.

  Amugy szerintem is életszerűtlen ez a hajlitgatos teszt, viszony zsebben hordott, leülos, kicsúszik a kezemből es leesik – teszteket vagy szimuláciokat szivesen látnék.
  Amugy ez a hajlitgatos ertek is benne lehetne a prospektusban – viszont igen is a leggyengébb ponton mérjék azt! A zsebemben nem fogja mérlegelni, hogy bocs, tudom itt gyenge vagy….

 3. Tomi - 2014.10.01. 15:10

  Ezt a hajlitgatos videoban is mondta a pali hogy csak a gombok alatt!

 4. roliboy96 - 2014.10.01. 18:53

  De ha teszek rá egy tokot akkor mar nem hajlik el az iPhone 6+ nem?

 5. aapl - 2014.10.01. 18:56

  Boxolonak igaza van, az 5/5s meg sem mozdul legalabb is zsebben semmiféle képpen. Sosem kell félnem attól, hogy mrghajlik, főleg addig nem, amíg szobakerult a hatok kapcsán. Viszont nem értek egyet azzal, amit a végén mondtál, hogy miert nem adják ki mindennapi használatban való tesztelésre. Maximumum házon (Campuson) belül tesztelhették volna, de ekkora kockázatot nem vállalhatnak, hogy egy véglegesen összerakott készüléket beletegyenek egy dolgozó zsebébe. Igaz, hogy igy is jutott ki közönség elé eleg iPhone 6, de inkabb utobb, mint előbb.

 6. Z - 2014.10.01. 19:26

  Egyetértek az előttem szólókkal. Annyit még hozzátennék ismét, mert nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy ilyen méretű és vastagságú edzett alumínium lemeznek nem lenne szabad elhajlania, ha kézzel próbálkozik valaki. Tehát vagy a gyártás során történhetett hiba, vagy még inkább szerintem jelentős spórolás történhetett sajnos a felhasználók zsebére, ami egy ilyen drága készülék esetében kifejezetten nonszensz kategória.

 7. Boxoló - 2014.10.01. 23:50

  Roliboy de annak betyár vastagnak kell lenni,pl.:Griffin, Otter Box…
  Sima gumi meg a “bepattintós” semmit nem ér.

 8. Boxoló - 2014.10.02. 00:29

  aapl, tudom más dolog de az autókat is tesztelik saját pályán és külső környezetben lemaszkírozva. Kiadhatott volna tesztelni szenzorokkal pakolt,logo nélkülit. Persze kötelezvén a titoktartásra és a többi jogi mellékes. Van pénze az Applenek, ideje is, embere is,hogy megtegye.

 9. Menti - 2014.10.02. 01:31

  Úgy látom, nincs semmi baj. Hha csak a gomboknál hajlik, az már valami. Panaszra semmi ok. Nem egy vacakot gyártott az Apple, mert a többi helyen nem is hajlik meg. Ha pedig esetleg a többi telefon is meghajlik, az már fel is menti a szupertinókat. Ez ám az észjárás.

 10. Menti - 2014.10.02. 01:33

  És még egy sunyi almás csalás: A referencia tesztekben, ahol azt próbálták cáfolni, hogy nem is igaz a vád, véletlenül sem a gomboknál tesztelték a meghajlás lehetőségét, hanem a készülék közepén. Kicsit megint hazudtak, de oda se neki.

 11. aapl - 2014.10.02. 07:26

  Boxolo, jogos a felvetés, de sajnos már akkor felismerték a 6os dummy-t amikor még nem volt rajta alma, kamera, vaku, gombok, mind stimmelt a véglegeshez hasonlítva. Teljesen igazad van abban viszont, hogy minden adott az Applenek, ami ahhoz kell, hogy kivitelezzenek ilyen teszteket.

 12. Robi - 2014.10.18. 09:34

  Szerintem sajnos jogosnak tűnik a panasz. Az iphone 6 plus sokkal könnyebben hajlik, mint bármelyik konkurens. Van róla sok video, pl a galaxy note-ok szinte meg se mozdulnak, ami ekkora méretnél elég fontos. A 4-es még meg-meg inog, de nagyon kicsit, és vissza lehet hajlítani, viszont a 3 egyenesen meghajlíthatatlan. Nyilván senkinek nem tanácsos egy ekkora telefont a farzsebében hordani, de az bármikor előfordulhat, hogy véletlenül ráülsz a fotelon hagyott telefonra stb. és akkor a 6 +-nak vége.
  A sima 6-ossal már más a helyzet, az alig hajlik, de ara se tanácsos ráülni.Viszont a 6-os méretű konkurenciából sok szinte elpusztíthatatlan, pl a moto x a legerősebb. Annak meg se kottyan a hajlítás bikából sem, ami már tényleg nem életszerű, de a többi se megy tönkre és ezek közül is a 6-os a leggyengébb, bár látható, hogy az sem hajlik meg olyan könnyen, mint 6+.
  Mindenesetre bárki bármit mond, a 6+ nagyon gyenge konstrukció. Én pl tutira nem veszek és pont emiatt. Ha valami történik vele nem nagyon vihetem HusztiD-hez, hogy “figyelj öreg, teljesen tönkrement a vadiúj 6+, pedig te azt mondtad, hogy…” Részemről sima 6-os lesz a vége.

Szólj hozzá Te is!