Újabb információk a Bendgate kapcsán

HusztiD 2014.09.26. 13:47 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 10 hozzászólás 2 632

resources_durability_display_poster_2x

Az elmúlt napok folyamán elvileg többen is panaszkodtak, hogy meghajlott az iPhone 6 Plus okostelefonjuk. A sajtóban és a közbeszédben csak Bendgatenek csúfolt botrány jelenleg komoly fejfájást okoz az Apple PR-osztályának. Tegnap már érkezett egy új videó, amelyben több készüléket is összehasonlítottak, és az is kiderült, hogy fel van fújva ez az egész dolog. Most pedig összeszedtük az ezzel kapcsolatos legérdekesebb híreket.

A nagy felhajtásra való tekintettel az Apple meghívott pár újságírót, hogy megmutassák hogyan tesztelik le az új termékeket, legyen szó akár iPhone-ról, iPad-ről vagy bármilyen Mac-ről. A The Verge cikkéből kiderült, hogy a kaliforniaiak 30 ezer iPhone 6 és 6 Plus-t teszteltek a megjelenés előtt. A tesztszobában mindenféle erőhatásnak tették ki az új telefonokat, hogy megtudják mennyire strapabíróak. Az Apple hangsúlyozta, hogy átlagos napi használattól nem fog eldeformálódni a készülék, ahhoz többet kell velük tenni, hogy elferdüljenek.

A másik dolog, amelyre fény derült, az a hajlított iPhone 6 Plus-szok száma. A dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja: a Wall Street Journal értesülései szerint eddig csak 9 ember jelentett ilyen problémát az Apple felé. Akárhogyan is nézzük, az első hétvégén 10 millió telefon kelt el, ebből pedig 9 darab meghajlított iPhone 6 Plus nagyon csekély számnak nevezhető. A hírek szerint új álláshirdetéseket is feladtak hardvermérnököket keresve. Láthatóan gőzerővel próbálják elhárítani az elmúlt napok cirkuszait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

10 hozzászólás

 1. ViTamás - 2014.09.26. 22:32

  Vicces az apple mentegetőzése.
  Nem rendeltetés szerű használat …

 2. Vélemény - 2014.09.27. 00:00

  Szerintem az a vicces, hogy mennyire fogékonyak az emberek a negatív dolgokra az Apple kapcsán(is). Ha találnak valamilyen negatív dologra utaló hírt, az helyett,hogy mérlegelnék annak realitását, úgy ragaszkodnak hozzá, mint ha az életük függne tőle.

 3. iGnoom1548 - 2014.09.27. 00:29

  ViTamas érdekes, hogy ez a rendeltetésszerű használatbol valo hiba, ugy terjedt el a neten, hogy egy srac kézzel elkezdett hajlitgatni telefont. Akkor miről is beszélunk? Persze a tobbi telefonról mar ne is essen szo. Ja es igen, mint várunk egy vekony, pehely súju, alumínium telefontol ami rohadt nagy.

 4. Zoli 1234 - 2014.09.27. 08:42

  Miért olyan bazi jó, hogy vékony ? Mi értelme ennek a vékony telefonos vonalnak? Kb semmi. Sokkal sérülékenyebb törékenyebb….őrület ez az egész, szerintem itt kellene meghúzni a vonalat mert ez mar nem kellemes használat szerintem. Lehet itt felhozni minden féle példát de aki farzsebben hordja a telefonját ami ráadásul ilyen vékony az ne panaszkodjon de ha sima oldal zsebben is hajlik akkor viszont baj van mert rossz irányba halad a technológia :)

 5. Tomi - 2014.09.27. 10:33

  Igen, ezt en sem ertem miert kellet ennyire vekonyra csinalni hanyszor kell meg elmondani hogy a vekonyabb nem mindig jobb, ugy latszik ezt apple ek nem ertek.
  Es most itt van az elo pelda kilog a kamera ezzel elvesztve az eddig letisztult dizajnt es hajlik is.
  Terveztem hogy meg veszem az uj iphone t de amint meg lattom hogy tenyleg ugy nezki mint a feleve terjengo kepeken,nagyon nem tetszik ezert varom nagyon az air 2 ot!
  Szerintem is tudni kene hol a hatar semmivel nem lett menobb hogy vekonyabb lett 0,5mm el!

 6. jani_ka - 2014.09.27. 11:40

  Már én sem tervezem hogy megvegyem
  Túl nagy samu kinézet nem szép a kamera
  kilog az alaplapbol volt a kezemben többet
  nem lesz most az Apple mellé lött rendesen :))

 7. The Count - 2014.09.27. 17:21

  Rendeltetésszerűhasználat. Ez a szó amivel a nike, a puma stb is takaródzik. A rendeltetésszerű használat a telefonálás, a netezés, tehát a nyomkodás, és ehhez hozzátartozikaz is hogy valahová elteszi az ember. Már jó hogy nem díszdobozban kell tartanom, és tartsak egy szemüvegtörlőt is, nehogy károsítsa az újlenyomat.
  Na ez egy vicc. Biztos sokan voltak már úgy hogy bevágódtak nyáron a 60 fokos autóba, majd csörög a teló. Felveszi az ember, majd jól teleizzadja a telefont. Csak nekem 2 x kellett hangszórót cserélnem emiatt, mert elhalkult. Valahol az is vicc hogy ha utcán keresnek egy szép őszi napon nem vehetem fel a telefont ha szemerkél az eső, mert megint megdöglik. Egy közel használt autó árába kerülő telefonnak ezeket simán ki kellene bírni. Jelenleg ezeket a RENDELTETÉSSZERŰ használatokat sem bírják. Ennyiért.
  Akkor inkább maradok egy 5 ezer forintos telefonnál, amit ha beszarik kidobom. Ez vicces azért, hogy csak használni nem lehet. Ez a telefon kiállításra, üvegbúra alá való, de nem mindennapos használatra.

  • strucc007 - 2014.09.27. 23:36

   Érdekes, nekem esőben is működik, bár annyira hülye azért eddig nem voltam, h hagytam volna, h az esőcsepp belemenjen a hangszóróba. Simán letakartam azt a másik kezemmel, amíg ki nem kerestem ki a hívni kívánt számot :)

 8. Carlo - 2014.09.27. 22:07

  Baromság az egész. Most jöttem az Apple store-ból. Kipróbáltam mindkét új telefont. Hajlítgattam a plus-t, de csak nagyon nagy erőkifejtésnél mozdult meg a hátlap. Jobban nem akartam erőltetni, mert nem akartam kifizetni :D De bebizonyosodott számomra, hogy az egész csak egy felfújt valami. Ha zsebre teszem, attól biztos nem fog elhajlani. Viszont az is marhaság, hogy a telefon két kezes, mert én simán átérem egy kézzel. Bár lehet, hogy tepsi kezem van :D Nekem nagyon bejön

 9. Carlo - 2014.09.27. 22:11

  Poénból most megpróbáltam a galaxy s4-esemmel és recseg a kijelző, hajlik a telefon, pedig fele annyi erővel nyúltam hozzá. Szóval vicc

Szólj hozzá Te is!