Így reagálnak a mai gyerekek egy Apple II gépre

HusztiD 2014.05.29. 17:08 Apple, Egyéb, Mac 3 hozzászólás 415

A napokban kikerült egy eléggé érdekes videó a TheFineBros csatornára. Arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan viselkednek a mai gyerekek egy 30 évvel ezelőtti számítógép láttán. Eléggé vegyes volt a társaság, ugyanis 6-13 év közötti fiúk és lányok tesztelték az Apple II masinát. Nincs ok meglepődni az eredményen, de a gyerekek még csak bekapcsolni sem tudták maguktól, de egy kis segítséggel a videó végére már képesek voltak egy játékot is elindítani, nagy örömükre. Mi több, még az is kiderült, hogy az szerintük jobb, mint a Flappy Bird. Természetesen fölösleges is lenne a mai gyerekeket 30 évvel ezelőtti technika használatára kényszeríteni, ugyanis manapság már mindenki a kisebbnél-kisebb kütyükhöz, illetve a könnyen használható színes felhasználói felületekhez szokott.

Érdemes megnézni a csatorna többi videóját is, hiszen akad egy-két ehhez hasonló érdekesség is a feltöltéseik között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. The Count - 2014.05.29. 23:06

  Persze amerikai buta gyerekekről beszélünk… A fiam simán tudott számolni 6 évesen a hiradástechnika által gyártott (még piros ledes) 30 éves lengyel logikáju számológépen.
  Az a gond ezzel, hogy ha nem tudatosul bennük az, hogy nem megmosolyogni kell ezeket a gépeket, hanem tisztelni, és végigondolni, ha az nincs akkor most táblagép sincs. Én egy ilyen gépet megcsodálok, és mondjuk elgondolkozom rajta, hogy az akkori mérnökök milyen rohadt sokat kínlódtak mire kész lett. Ha mást nem is kellene beléjük verni, azt mindenképp, h azért mert régi, attól még komoly fejlesztés va mögötte, és az akkori időkben nagyon komoly gépek voltak ezek. Az Apollo 13-on örültek volna egy szifon tudású gépnek, de így is megoldották, ezzel a “kőkori” technikával.

 2. Yooozi - 2014.05.30. 10:33

  A vélemény olyan mint a segglyuk: mindenkinek van.
  Az enyém az, hogy ez egy nagyon aranyos videó és majd idővel (talán) megtanulják tisztelni a régi NAGY dolgokat, de nehogy a 6 éves gyerektől várd ezt el.
  A legnagyobb srác igenis tisztelettel beszélt róla.

 3. The Count - 2014.05.30. 14:10

  Nekem a 6 éves gyerekem érdekes de felfogja ezeket a dolgokat. Tudod az a gond, hogy a mostani gyerekek minden szart megkapnak, aminek megvan az eredménye. A mostani gyerekek elfelejtettek gondolkozni. Kiváncsi lennék 100-ból mennyi tud papiron szorozni vagy osztani. De ha már itt tartunk a felnőttek sem tudnak papiron számolni. A mostani gyerekek összeomlanak ha nincs mobiljuk vagy tabletjük. Gondolkozni meg végképp nem tudnak. A magyarok közül azért került ki annyi tudós, mert a magyar rá van kényszerítve, hogy gondolkozzon, mert nincsenek meg az eszközök. Ez a feleslegesen eltulzott technológiai ráeröltetés, csak a gondolkodást akadályozza. De igazad van, véleménye mindenkinek lehet.

Szólj hozzá Te is!