Lendületben az Apple

Skarp 2014.04.27. 19:59 Apple, Egyéb 1 db 754

Ahogyan azt már mindenki kívülről fújja a hét közepe óta, az Apple igen erős elszámolással zárta a gazdasági esztendő második negyedévét – az átlagos elemzői értékeléseknél 14 százalékkal magasabb részvényenkénti eredménnyel. Az jól látszott az adatokból, hogy az Apple-gépezet legfőbb hajtóereje az iPhone volt. A pletykált nagyobb kijelzős telefon pedig újabb vevőket csalogathat a céghez, ami biztosíthatja a számok további növekedését a következő pár évre.

A BRIC-országokban (Brazília, Oroszország, India, Kína) robbanásszerűen növekvő kereslet is optimizmusra adhat okot a cég jövőjét illetően. Azzal, hogy 43,7 millió iPhone-t sikerült eladni egy negyedév alatt, nem csak új rekordot jelent, de az előző év ugyanazon időszakához képest 17 százalékos növekedést is.  A leginkább Ázsiában népszerű phabletek piacára való betörés is jót fog tenni a China Mobile megállapodás miatt már amúgy is jó esélyekkel induló Apple ázsiójának.

Kínában a CM-nél nem elérhető iPhone 4S is kiválóan fogy, mivel sokaknak nincs pénze a legújabb készülékre. A 4S azonban nem támogatja az LTE-t és a kínai 3G hálózaton sem működik. Nincs okunk feltételezni, hogy az Apple szakítani a szokásos új-készülék-ki/régiek-ára-le politikával, így az iPhone 6 megjelenésével az 5S egy elérhető árú LTE-képes alternatívává válik, tovább hajtva az Apple Asia szekerét.

Nem túlzás azt állítani, hogy még az elemzőket is meglepte ez az eredmény, hiszen az átlagos eladási prognózis egy 32 elemző részvételével végzett felmérés szerint 38,2 millió volt. A legnagyobb számot tippelő analista is bő egy millióval alálőtt a valós adatnak. Az is elég jó hír lehet Cupertinonak, hogy a számítások szerint az utóbbi fél év iPhone-aktiválásainak több, mint fele új Apple-user volt. A kétszámjegyű növekedési ráta egy fél kezét hátrakötve konkuráló vállalattól kiváló eredmény. A részvényárak a fentebbi okokból minden kétséget kizáróan feljebb szaladnak majd a következő időszakban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iGnoom1548 - 2014.04.28. 03:04

    Jó hallani hogy megy a szekér, reméljük sok szép új dologgal látnak el ezáltal bennünket! Mondjuk én ebben biztos vagyok! :)

    iPhone 4S, iPad Mini Retina

Szólj hozzá Te is!