A Pioneer aftermarket CarPlay megoldáson dolgozik

Skarp 2014.03.13. 17:31 Apple, iOS 3 hozzászólás 329

Azt már láthattuk, hogy a Ferrari és a Volvo autóiban hogyan fog működni a CarPlay és várhatóan bővülni fog a hivatalos partnerek listája, a Pioneer Electronics azonban olyan megoldáson dolgozik, amivel a funkciót beépíthetné jelenlegi és jövőbeli termékeibe, értesült a MacRumors olvasói forrásból. A hónap elején bejelentett, a telefon vezérlését az autó érintőképernyőjéről lehetővé tevő új rendszerrel menetközben is használhatjuk Sirit, a Mapsot, a telefon- és zenefunkciókat. Az először a Ferrari, Mercedes és Volvo új autóiban bemutatkozó CarPlay kiterjesztése így sokkal szélesebb körben lehetővé válna.

Mivel az Apple eddig kevéske részletet osztott meg a CarPlayjel kapcsolatosan, így a Pioneer lehetőségeinek határai is ismeretlenek. Ami eddig viszonylag kevésszer hangzott el, az az hogy a CarPlay elvileg a BlackBerry által felvásárolt QNX platformon alapul, így jó az esély, hogy egészen sok eszközre-autóra elérhetővé válhat ezzel a rendszer. A minap érkezett a Mercedes hasonló bejelentése, miszerint aftermarket megoldásokkal elérhetővé tervezik tenni a gyártó korábbi modelljeire is a CarPlayt, persze a Pioneer bejelentése sokkal izgalmasabb, mert így nem csak a német gyár típusaival bővülhet a modell-lista. Várhatóan a dolog ezzel nem áll le, szinte biztos hogy újabb külsős eszközmárkák jelentik majd be hasonló szándékaikat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Ibrick - 2014.03.13. 22:21

    Mikor lesz a Daciaban?

  2. jani_ka - 2014.03.14. 03:35

    Pioneer TV ét kellene újra gyártaniuk verhetetlen volt a voll HD plasma 5090 H Soha nem fogom eladni hiàba jött ki az OLED

  3. Lerobi - 2014.03.14. 10:22

    Erre szeritem már a Dension Systemnek régóta van megoldása, hogy a gyári kijelzőkön fusson az Iphone több ilyen csomagjuk is van.

Szólj hozzá Te is!