Kaphat-e zafírt az iPad?

HusztiD 2014.03.13. 18:59 Apple, iPad 3 hozzászólás 498

Hónapokat kell várnunk a következő iPhone megjelenéséig, amely elvileg már zafírüveget fog kapni. Legalábbis az eddig kiderült pletykák alapján ez mondható el. És az iPad-del mi a helyzet? A következő tablet még mindig a jól bevált Gorilla Glass-t fogja használni, vagy ez is egy teljesen új kijelzőt kap majd a jövőben?

Erre a kérdésre talán csak az Apple vezetői tudhatják a pontos választ, azonban szinte biztosra vehetjük, hogy ha zafírral fog debütálni az új telefon, akkor az almás közösség  ugyanezt fogja elvárni az iPad-től is. A kérdés továbbra is az, hogy kell-e nekünk ez. Ha összevetjük az iPhone-t és az iPad-et, akkor kiszámolhatjuk a pontos adatokat. Az Apple telefonjának kijelzője jelenleg 4,656 mm2, míg a nagyobbik tabletnek 28,690 mm2. Ha a számítások helyesek, akkor az iPad-re hatszor több anyag szükségeltetik, mint a telefonra. A zafír amúgy sem olcsó mulatság, korábban még az is felmerült, hogy csak az iWatch fogja ezt megkapni, ugyanis azt megközelítőleg 2 colos kijelzővel várják, ami fele akkora, mint az iPhone 5S-ben lévőé.

Továbbá kérdés, hogy karcolódik-e úgy az iPad, mint az iPhone. Egy telefont nap mint nap használunk akár több órán át, amit a zsebben, asztalon, vagy akármilyen felületre rakva ki van téve a veszélynek, hogy megkarcolódik. Ezzel szemben egy tabletre talán jobban vigyázunk, hisz az jóval nagyobb, észrevehetőbb. Amíg egy iPhone-t kiveszünk a zsebünkből, addig fennállhat a veszély, hogy kicsúszik a kezünkből és leesik, míg az iPad-nél ez kevésbé esélyes. Természetesen a majdnem 10 colos készüléket is leejthetjük, de arra statisztikailag kisebb az esély. Ha pedig már leejtjük, akkor az a kérdés, hogy bereped-e a kijelző, avagy sem, mert ha igen, akkor az egészet cseréltetni kell benne – ebből a szempontból lenne jó tudni, hogy a zafír mennyire törékeny a GG-hez képest.
Átlagos használattól egyik készüléknek sem kellene karcolódnia, így a kérdés adott. Szinte biztos, hogy az Apple egyelőre nem fogja zafírral laminálni az iPad kijelzőjét, viszont mi lesz a későbbiekben? Az eddigi hírek alapján nem lesz olcsó mulatság, ha bevezetik a zafíros iPhone-t, viszont az iPad-nél ez hatszor annyiba fog kerülni kaliforniai vállalatnak.

Ti mit gondoltok? Szerintetek meddig lesz Gorilla Glass az iPad-ben? Illetve mikor kaphat leghamarabb zafírt a tablet?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Janipod - 2014.03.13. 19:12

  Nem gondolom, hogy valaha is zafirt kapna az iPad. Nem indokolt, és az árát is durván megdobná.

 2. Apples - 2014.03.13. 22:19

  Szerintem csak az ora kapja meg. Ugy pont a multkor olvastam, hogy törés ellen joval ellenalobb a gg es az előállításához sokkal kevesebb áramot kell elhasznalni – azaz a a környezetet is fölöslegesen terhelnénk.

 3. Ibrick - 2014.03.13. 22:25

  Teljesen tökéletes a mostani üveg, fölösleges lenne a zafiros.
  Ipad 2-tol van padom és sosem karcolódott egyik sem.

Szólj hozzá Te is!