Saját iOS alkalmazást fejleszt PlayStation 4-hez a Sony

Dan 2013.10.07. 19:08 Apple, Programok 2 hozzászólás 631

Számos ígéretes funkcióval látja el hamarosan megjelenő PlayStation 4 konzoljához tartozó mobilalkalmazását is a Sony.

Az iOS-re és Android-ra is letölthető alkalmazással chatelhetnek, de akár vásárolhatnak is majd a PS4 játékosok, a konzolhoz tartozó alkalmazással ugyanis mobileszközről is elérhetővé válik a PlayStation Store – hasonlóan mint a PS 3 vagy a PS Vita-hoz elérhető alkalmazás esetében is. Így gyakorlatilag továbbra sem szükséges majd sorba állni egy-egy újdonságért vagy kiegészítő tartalomért, a mobilappon keresztül a játékok már útközben is beszerezhetővé válnak.

A felhasználók ezen kívül kapcsolatba léphetnek majd más PS4 júzerekkel, hangüzeneteket küldhetnek egymásnak, de értesítést is lehet majd kérni a telefonra, ha például valaki a barátlistáról játékba csatlakozik. Az újdonságok közül kétségkívül a másodképernyő szerepét betöltő funkció tűnik a legizgalmasabbnak, mellyel a táblagép vagy a telefon egyfajta másodlagos irányítópulttá lép elő: különféle extra funkciókat, és beállításokat lehet majd aktiválni, amelyek ezt követően az adott játékban is megjelennek. A funkciók részletes leírását egyelőre nem ismertette a Sony, mint kiderült, erre még egy kicsit várniuk kell a felhasználóknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

2 hozzászólás

  1. Pepe - 2013.10.07. 23:04

    De most akkor, elnézést kívánok, nem úgy lett volna korrekt a cikk címe, amiképpen az eredetije is szól, hogy Android és iOS appot ad ki a Sony a PS4-hez? Mivel, ha még valaki emlékszik, a Sony Androidos telefonokat gyárt, fura lett volna ha a saját telefon vásárlóit kihagyja, nem?

    • Dan - 2013.10.08. 08:31

      valóban, jogos. de ha meg úgy írjuk ki, akkor azt lett volna a probléma :)

Szólj hozzá Te is!