Ellopták a német Vodafone kétmillió ügyfelének adatait

Helme 2013.09.15. 14:47 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 398

Ellopták a Vodafone Deutschland német mobilszolgáltató kétmillió ügyfelének számos személyes adatát – közölte a cég csütörtökön.  A vállalat szóvivője elmondta: az informatikai bűncselekménynek egyelőre egy gyanúsítottja van, és a hatóságok egy házkutatást is tartottak már. A cég rendszerét csak bennfentes ismeretek birtokában lehetett feltörni – tette hozzá.

A hackertámadással kétmillió ügyfél neve, címe, neme, születési ideje és bankszámlaszáma került illetéktelen kezekbe. Jelszavakat, PIN-kódokat, hitelkártyaadatokat és mobiltelefonszámokat nem szereztek meg a bűnözők, de az ellopott adatokkal így is számos visszaélést lehet megkísérelni.

Elsősorban adathalász támadásokkal és az úgynevezett identitástolvajlásra irányuló próbálkozásokkal kell számolni, ezért az ügyfeleknek rendkívül körültekintően kell eljárniuk, ha személyes adatok, például jelszavak vagy hitelkártyaadatok kiadására kérik őket telefonon vagy e-mailben – figyelmeztetett a Vodafone Deutschland. A társaság sajnálatát fejezte ki az eset miatt és bocsánatot kért az érintett ügyfelektől, akiket levélben is tájékoztatnak a történtekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. Zoli - 2013.09.15. 15:00

    Eleg regi hir ez mar!Talan nem talaltok a neten uj hireket?

  2. Attila - 2013.09.15. 15:47

    en is kaptam levelet mert en is vodafonos vagyok nemetorszagban es pont benne vagyok abba a kib*szott 2 millioban….

  3. Full - 2013.09.16. 12:53

    Zoli igazi Magyar vagy! Hiszti, beszológatás , stb.. Csak azért, hogy valami okosat írj. Minek olvasol itt ha nem tetszik?

Szólj hozzá Te is!