Egymilliárd dollárra perli az Apple-t egy tévesen letartóztatott 18 éves diák

HusztiD 2019.04.30. 11:56 Apple, Kiemelt hírek 1 db 1 101

apple-fifth-avenue-new-york-city

Szinte havi rendszerességgel olvashatunk azzal kapcsolatosan híreket, hogy Amerikában kiraboltak egy-egy Apple Store-t. Ezúttal viszont arról kell beszámoljunk, hogy egy 18 éves fiatal ment szembe az almásokkal, ugyanis tévedésből őt csukták le, a valódi tettes helyett.

Ousmane Bahot tavaly novemberben tartóztatták le New Yorkban azzal a váddal, hogy a helyi boltokból többször, míg június folyamán a Bostonban lévő Apple Store-ból lopott többszörösen. Mindezt a helyi rendőrség állította, kik úgy néz ki, hogy téves infókat kaptak az almásoktól. Bah állította, hogy az esetet megelőzően elhagyta a nem fényképes tanulói kártyáját, melyet az elkövető találhatott meg, amit felhasznált az almások boltjában azonosításra, s ezért sikerült az őt tévesen meggyanúsítaniuk. Illetve hozzátette, hogy az adott napon, júniusban, mikor az eset történt, akkor Manhattanben, egy iskolai bálon vett részt.

Tudni kell, hogy az Apple-nek a boltjaiban van egy arcfelismerő rendszer, mely úgymond regisztrálja a vásárlókat és a gyanúsan viselkedő alakokat s ezen szoftver alapján azonosították be fiatal főhősünket, míg a címét nyilván a tanulói kártyájáról tudták meg, mellyel az elkövető jelentkezett be az ottlétekor. Amikor a rendőrök novemberben megjelentek Bah lakásánál, akkor feltűnt számukra is, hogy egyáltalán nem hasonlít a képen látható személyre, amit az Apple-től kaptak, de ez nem hatotta meg a hatóságot, így őrizetbe vették.

A 18 éves diák az Apple arcfelismerő rendszerét hibáztatja, ugyanis tévesen azonosították őt tolvajként, hiszen még csak nem is hasonlított arra, mint akiről a felvétel készült. A rendszernek tévesen sikerült összefűznie az ő adatait egy másik arcképpel, amiért őt vádolták. Ezért, illetve hogy a rendőrség tévesen csukta le őt, perre ment, s kárpótlásul egymilliárd dollárt követel az Apple-től.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. damak - 2019.05.01. 19:46

    Remélem megnyeri bár kevésnek tartom ergo mégiscsak büntetett elöéletü lett papír szerint az élete hátralévö részére.

Szólj hozzá Te is!