Megjelent a Call of Duty: Strike Team

Tian 2013.09.06. 09:20 Apple, Játékok 4 hozzászólás 2 046

Tegnap reggel debütált az App Store-ban az Activision legújabb iOS exkluzív játéka, a Call of Duty: Strike Team, mely az eddigi hasonló kategóriájú játékokhoz képest egy vadonatúj játékmenettel kecsegtet. Nézzük mit is kínál a közel 6 eurós játék.

A Call of Duty nevet gondolom senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen a legismertebb lövöldözős játékok közé tartoznak a sorozat részei. Bár ha a klasszikus világháborús eseményeket felidéző játékokat nézzük, akkor ez a kijelentés inkább a konzolos, PC-s és maces verziókra igaz, ha az iOS kínálatot nézzük, akkor eddig csupán a Black Ops Zombies és a Zombies játékok voltak elérhetőek, amik mint a nevükből is adódik, inkább a zombigyilkolásra koncentrálódtak.

A Call of Duty: Strike Team hadszíntere újból a háborús övezet, a jövőben játszódik, a dátum pedig 2020. Magas a feszültség a világ szuperhatalmai között, a háború pedig bármelyik pillanatban kirobbanhat. A feladatunk, hogy irányításunk alá vegyük a különleges alakulatot és levadásszuk a háború kirobbanásért felelősöket.

A First-person shooter (FPS), azaz a belső nézetű lövöldözős játék kategóriába sorolás viszont azért nem állja meg most a helyét, mert a Call of Duty: Strike Team játékban már nem csak belső-, hanem külső nézetű módon is játszhatunk, azaz a közelharcoknál belső nézetben lőhetjük szét az ellenség fejét, utána meg átváltva külső nézetbe, körbenézhetünk, felfedezhetjük az előttünk lévő akadályokat.

Külső nézetben az irányítás is megváltozik, ujjunkat jobbra-balra húzogatva a képernyőn terepszemlét tarthatunk, illetve kétujjas nagyítás, kicsinyítés, illetve forgatás is lehetséges. A katonáinkat pedig egy terület egyszeri, illetve kétszeri megérintésével küldhetjük oda, illetve láthatjuk, hogy milyen útvonalon teszik ezt meg. Összességében tetszik ez, hogy saját magunk váltogathatjuk a különböző nézeteket, így felmérhetjük, hogy hány ellenséges katonával van dolgunk, illetve taktikázhatunk, hogy merre is induljunk.

A játék 5,99 euróba kerül és mintegy 1.31 GB csak maga a telepítőfájl. Az iPhone 3GS, iPhone 4 és a negyedik generációs iPod touch készülékkel rendelkezőknek viszont rossz hírrel szolgálunk, hiszen a korábban említett készülékek sajnos nem kaptak támogatást, illetve a játék futtatásához legalább iOS 6.0 szükséges.

Végezetül pedig jöjjön egy kedvcsináló videó a játékról, ahol megnézhetitek, hogy pontosan mit jelent ez a belső- és külső nézet. Elég pöpec lett, az egyszer biztos.

Call of Duty®: Strike Team (AppStore Link) Call of Duty®: Strike Team
Fejlesztő: Activision Publishing, Inc.

Besorolás: 17+3

Ár: 2 490 Ft Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

4 hozzászólás

 1. Costa - 2013.09.06. 12:50

  Elvileg meg megy 3GS-en es 4-en is a jatek leirasa oldalan…

  • Tian - 2013.09.06. 13:32

   Bár tény, hogy a Requirements (Követelmények) résznél szerepel a 3GS, meg az iPhone 4, viszont a játék leírásában az első bekezdés:

   *** NOTE: NOT compatible with iPhone 4, iPod Touch 4th Generation, iPhone 3GS***

   Illetve a leírás végén felsorolja a kompatibilis készülékeket:

   *** NOTE: Call of Duty®: Strike Team is ONLY compatible with and optimized for iPhone 4S, iPhone 5, iPad mini, iPad 2, iPad (3rd generation), iPad (4th generation), and iPod touch (5th generation). Requires iOS 6.0 or later.***

   Azt viszont nem tudom, hogy az App Store-ban ennek ellenére feltelepíthetjük-e, viszont a játékmenet nagy valószínűséggel akadozni fog.

 2. Sváb Norbert - 2013.09.06. 17:13

  Iphone 4re tőlthető megnéztem

 3. Mad-max - 2013.09.26. 19:31

  Akadozik iPad minin. Csináljátok már valamit?

Szólj hozzá Te is!