External Flash – Villants akár 16 iPhone készülékkel egyszerre

Tian 2013.07.11. 17:03 Apple, Programok 5 hozzászólás 1 019

A legtöbb esetben az iPhone beépített LED villanója tökéletesen megfelelt a célra, ha épp szükségünk volt rá. Gyenge fényviszonyok mellett egy pár méteren belül elhelyezkedő tárgy vagy személy fotózása esetén gond nélkül biztosította a megvilágítás, bár a Nokia szerint néha már annyira erősen is világít, hogy az iPhone-nal fotózok képein úgy néznek ki az emberek, mintha zombik lennének.

Az External Flash program segítségével azonban barátaink iPhone készülékeinek a világítását is segítségül hívhatjuk, ha esetleg szükségünk lenne egy nagyobb tér bevilágítására vagy akár egy csoportkép erejéig kölcsönkérhetjük az iPhone tulajdonosoktól a készüléküket, hogy még több helyről érkezzen a fény. Működését tekintve a program Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a közelünkben tartózkodó készülékekhez, és az exponálás pillanatában az összes telefon LED-je egyszerre villan fel.

Az alkalmazásnak két fő funkciója van: az egyik, mikor a mi készülékünkkel készítjük a képet, azaz vezérlő szerepként funkcionál, a másik pedig, amikor a mi készülékünk biztosítja (“slave” módban) az egyik fényforrást. Összesen 16 készülék tud kapcsolódni a vezérlő iPhone készülékhez, amivel aztán tényleg frankó kis fényáradatot tudunk biztosítani. Több készülék esetén persze itt már akár játszadozni is tudunk a fénnyel, például egy tárgyfotózásra is alkalmas lehet, hogy különböző szögből érkezzen a fény.

A jó hír, hogy az alkalmazás ingyenesen érhető el az App Store-ban, így egyrészt mi is, de akiknek az iPhone készülékét szeretnénk használni, azok is ingyenesen tölthetik le. Az alkalmazáshoz legalább iOS 6 szükséges és 3GS-től felfele minden iPhone készüléken működik.

External Flash (AppStore Link) External Flash
Fejlesztő: Nicolas Vignolo

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

5 hozzászólás

 1. Fehérsólyom - 2013.07.11. 20:50

  Értelmesebb volna talán, egy külön megvásárolható külső vaku(LED-köteg)-t vezérelni ugyanilyen módon. Persze iPadról is.

 2. .... - 2013.07.11. 21:48

  De ezt nem kell megvásárolni ;)

 3. Roberto - 2013.07.12. 09:41

  De hülyeség!!!szép képet csinàl magában is!akinek nem elég mint telefonként csináltkép az vegyen egy digitális gépet!:)

 4. Lackó - 2013.07.13. 08:52

  Elég izé, hogy írjátok, hogy aki szép képet akar az ezt vegye, azt vegye, de ennek pont az a lényege, hogy szépet csinál sötétbe is, de NEM kell hozzá külső vaku, meg fényképezőgép se
  több száz ezer forintért.

 5. Építész - 2013.07.13. 09:17

  De szánalmas..,
  Fényképező gép !!!
  Azzal lehet jó képeket csinálni.
  A szifon képei még a legnagyobb jóindulattal sem jók.
  Na persze a telón mindíg jól mutatnak, de egy monitoron már siralom…

Szólj hozzá Te is!