Rugalmas akkumulátoron dolgozik az Apple

KeleMan 2013.07.11. 19:22 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 681

A PatentlyApple oldalán érdekes hírre bukkantunk. Kiderült, hogy az Apple még 2011 decemberében beadott egy olyan szabadalmi kérelmet, melyben egy rugalmas akkumulátor leírása rejlik. Az Apple szakemberei a szabadalmi kérelemben egy olyan új technológiát mutatnak be, melynek segítségével az különböző hajlított és hajlékony kialakítású laptopok, mobilkészülékek, számológépek és órák! valamint egyéb hordozható eszközökben is működhetnének.

Az akkumulátor tulajdonképpen több kisebb kialakítású részből áll, melyek közt bizonyos távolság van hagyva. Ezáltal azok egybefüggő, de különálló csomagokat alkotnak. Többen egyből a várható iWatch okosórára tippelnek, hiszen annak várhatóan a kialakítása is hasonló lesz, hogy minél könnyebben felhelyezhessük a csuklónkra.

Ha belegondolunk azonban, akkor lehet, hogy magában az eszközben nem is lesz akkumulátor, csak maga a processzor és egyéb chipek, viszont az óra szíjában, már sokkal nagyobb területen helyezkedhet el a nagyobb kapacitású akkumulátor. Az Apple úgy látszik ezzel ki is kerülheti az üzemidő problematikáját, mivel állítólag ez törte a legnagyobb borsot a fejlesztők orra alá. Így viszont a kulcsfontosságú üzemidő kérdése is megoldást nyerhet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. MPD26 - 2013.07.12. 10:20

    Mennyire egyszerű,Zseniális!
    Fontos Hír!köszi szépen

  2. Phoenix - 2013.07.12. 16:02

    Jo lenne tobb hír erről…nagyon kiváncsi lennék!;-)

  3. Építész - 2013.07.13. 09:12

    Ezt nem is értem mi ebben a védett ?
    Ezt akkupacknak hívják. Meg lehet csinálni bármilyen akku cellákból álló akksival.
    De ettől a cella még nem hajlékony.

    Szerintem ebben a szabadalmi leírásban nincs is nagyon több dolog…
    Sajnos az Apple hajlamos mostanában olyan dolgokat is szabadalmaztatni, ami csak elméletben van meg, és fogalmuk sincs a megvalósításról, és úgy vannak vele majd valamire jó lesz valamikor…

Szólj hozzá Te is!