The Walking Dead – 400 Days: Tovább sétálnak a zombik…

Kacor 2013.06.13. 18:14 Apple, Játékok 3 hozzászólás 1 354

Nem tudom, kiderült-e már, de a gyenge pontom a kalandjáték. És hogyha a minőségi kalandjáték kifejezés és a XXI. század egy mondatban szerepel, akkor jó eséllyel az is szerepel a mondatban, hogy Telltale. A zseniális Sam&Max és Tales of Monkey Island epizódok, valamint a kicsit harmatosabbra sikerült Back to the Future és a minősíthetetlen Jurassic Park széria után a Telltale előrukkolt az igazi nagy dobással: a jóval komolyabb, izgalmas, remekül megírt (az AMC sorozatát sokszor szégyenpadra küldő) narratívájú és felejthetetlen karaktereket felvonultató Walking Dead kalandsorozattal.

Ha vannak köztetek olyanok, akiknek szemei a Telltale nevének csak említésétől is hálás könnyekbe lábad, azok jól figyeljenek: a TTG az E3 egy új trailert mutatott be a 400 Days-hez, a Walking Dead: The Game-hez hamarosan érkező új DLC-epizódhoz, amelyre már csak júliusig kell várnunk. Az se lesz könnyű. Az epizódban betekintést nyerhetünk a hamarosan esedékes második széria főhőseinek kalandjaiba – a rész egyszersmind felvezetésként is szolgál az új kalandokhoz.

A 400 Days-ben öt túlélő történetét követhetjük nyomon külön-külön, hogy az új játék megjelenésekor aztán már kedves ivócimborákként tekinthessünk rájuk, miközben egyesével, ámde elkerülhetetlenül felfalja/megcsonkítja/megfertőzi őket egy-egy randa zombi. De mégiscsak úgy az igazi, ha ilyenkor már kötődünk hozzájuk, nem? Na.

Íme a Telltale hivatalos szinopszisa:

A The Walking Dead: 400 Days a zombikitörés szörnyű utóhatásaid járja körül öt új karakter szemszögéből, ahogy azok a túlélésért küzdenek a posztapokalipszis első 400 napjában. Az öt, egyébként összefüggő kaland bármilyen sorrendben játszható az epizódon belül. Mindegyikük egy Georgia-i kamion-pihenő környékén játszódik, ahol a játékosok borzalmas helyzetekben találják magukat (csak nem?).  Min eddig, most is morális döntéseink határozzák meg a történet folyását (ti tudtok aludni az első szériában hozott, mindenképpen szörnyű döntéseitek óta?).

És végezetül álljon itt néhány felhőtlen pillanat új hőseink életéből.

Ön is a Korn koncertre jött?

Undok dolog így kizárni a Halloween-i buliról.

Én is szomorú vagyok, hogy így sikerült az új tetkóm…

Ti várjátok a rettenetes új kalandokat? És ugye tudjátok, hogy a WD-hez stílszerűen Johnny Walker dukál?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

3 hozzászólás

 1. Martin06 - 2013.06.13. 19:21

  Én a season 4-Ét várom :)))

 2. Bari Bence - 2013.06.21. 12:32

  Én remélem hogy a régi 1 epizód gépigényével jön ki mert akkor menni fog.Már alig várom!!!!!!!!!!

 3. Bari Bence - 2013.06.23. 11:10

  Bocs nem tudtam hogy DLC lesz.De várom nagyon.
  VALAKI írjon rám ha kijön baribence11@citromail.hu
  Köszi.

Szólj hozzá Te is!