The Walking Dead – Csütörtöktől támadnak a zombik!

KeleMan 2012.07.25. 14:33 Apple, Játékok 1 db 1 166

Talán sokan ismerik a The Walking Dead filmsorozatot. Nekem a kedvenceim közé tartozik az enyhén posztapokaliptikus zombis világ. Igazi unikum a Resident Evil filmek után. Holnaptól pedig végre megérkezik az első rész az iOS eszközökre is. A Telltale Games játéka PC-n már elérhetővé vált, és szerencsére nagyon jó kritikákat kapott.

A játék epizodikus részekre oszlik, vagy a zombik miatt bomlik, de a játékban hozott döntéseink kihathatnak a következő részekre vonatkozóan is. Mint egy rendkívül jó kalandjátékban szó szerint a kezünkben van a döntési lehetőség. Ha megmentünk egy embert, később lehet, hogy ő segít átjutni a hídon. Ha veszni hagyjuk, úgy kerülnünk kell, viszont így más emberekkel találkozhatunk.

Beszélgetéseink során dialógus menüt is kapunk, ahol szintén választhatunk, hogy pozitív vagy negatívan állunk a dolgokhoz. A játék grafikája lenyűgöző, a támogatott eszközök az iPad 2, az új iPad, az iPhone 4 és iPhone 4S, valamint a 4. generációs iPod touch. Az első epizód 4,99$-os áron kerül majd be az App Store kínálatába, a további epizódokat pedig alkalmazáson belüli vásárlással vehetjük majd meg. Arra is lesz azonban lehetőség, hogy előrendeljük a következő négy epizódot összesen 14,99$-ért, így kedvezőbben szerezhetjük meg a prémium kategóriás játékot.

Bár az epizodikus tartalmak sosem nyerték el a tetszésemet, csakúgy, mint az alkalmazásokon belüli vásárlás, ezt mégis mindenképp ki fogom próbálni ugyanis a filmek hangulatát mindenképp visszaadja a játék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. ftamas89 - 2012.12.19. 11:38

    Episode1: A MOTELnál felvettem a párnát és egyenesen továbbmentem a furgonhoz, ami mögött 2 zombi van. Csak Glenn van mellettem. Balra nem tudok kimenni mert megöl az egyik zombi (még nem vettem ki a másik kocsiból a csavarhúzót vagy mit, amivel majd gondolom leszúrom). Glenn-re nyomva csak beszél. Jobbra meg nem tudok visszamenni a téglafalhoz, nem “odamegyek nyíl” van, hanem kör, kiírja hogy Brick Wall, de ha rányomok nem csinál semmit. Pedig vissza akarok menni. Ilyenkor mi van? Bug?

Szólj hozzá Te is!