Tim Cook az iWatch-ról és a Google Glass-ról

Kacor 2013.06.07. 18:23 Apple, Egyéb 8 hozzászólás 1 280

Az előző heti D11 konferencia megnyitó beszédén Tim Cook több érdekes témát érintett, és sok olyan megjegyzése volt, amelynek hallatán többen felhúzhatják a szemöldöküket – mint az a MacTrast egy nemrégiben megjelent cikkéből kiderül. Ilyen elejtett megjegyzés volt például az is, hogy Cook lehetségesnek tartja, hogy az Apple a közeljövőben harmadik fél számára is elérhetővé, testre szabhatóvá teszi az iOS operációs rendszert.

Cook egy másik érdekes kommentárja a hordható technológia kérdéskörét érintette – ezek a kütyük egyre népszerűbbek: elég, ha csak a fitnesz termékeket említjük (Nike Fuelband, Fitbit) vagy az “okos-órákat” (Metawatch, Pebble, Cookoo, vagy a Martian órái) és persze az utóbbi időszak nagy üdvöskéje, a Google Glass. Cook a konferencián elmondta, hogy igen ígéretesnek látja a piaci szegmens hordható eszközökkel történő kitöltését, de csak olyan vállalatok által, akik meggyőző megoldásokkal tudnak előállni.

Sokféle kütyü közül választhatunk már most is, – mondta Cook – de ezek közül egyik sem igazán nagyszerű. Egy olyan gyereket, aki sosem hordott szemüveget vagy karórát, egyik termék sem fogja meggyőzni arról, hogy ezen változtasson. A piac ezen szegmense igen problémás – megérett a felfedezésre. Azt gondolom, hogy a közeljövőben rengeteg vállalat meg fogja próbálni kitölteni ezt az űrt. (…) És úgy látom, hogy a hordható kütyü a technológia fa egyik legfontosabb üzletága lehet.

Cook arra is kihasználta az alkalmat, hogy a Google-nek odafricskázzon a Glass Project okos-szemüvegei kapcsán, valamint egy nem is olyan burkolt megjegyzést is elejtett a sok pletyka tárgyát képező Apple Smart Watch-csal kapcsolatban is:

Látom a Google Glass előnyeit, mégis azt kell, hogy mondjam: a termék egy nagyon szűk piaci réteg érdeklődését keltheti csak fel. Én azért hordok szemüveget, mert muszáj. Nem sok olyan embert ismerek, aki viseli annak ellenére, hogy nem kellene neki. Azt szeretnék, hogy a szemüveg könnyű legyen, nem feltűnő, és tükrözze a stílusukat.  Hogy a szemüveg viselését mainstream divattá tegyék, azt nehezen tudom elképzelni. Ugyanakkor a csukló… az érdekes. A csukló természetes.

Bár Cook megjegyzéseiből nem sok konkrétum derült ki, már eddig is sok pletyka látott napvilágot az iWatch-ról – ennek a gyökerét pedig talán Steve Jobs egy  elejtett tréfájában kereshetjük, amikor a guru az iPod nanóra tréfásan karóraként utalt a 2010-es WWDC-n. Az mindenesetre kiderül a fentiekből, hogy az Apple továbbra is érdeklődést mutat ezen irány felé.

Érdekesség, hogy bár Tim Cook szinte sosem visel karórát, tudvalevő, hogy nagy rajongója a Nike Fuelband csuklópántnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

8 hozzászólás

 1. ESzállás - 2013.06.07. 18:58

  Az utolsó mondat az miről szól? Vagy csak én vagyok lemaradva valamiről?

 2. Lacika54 - 2013.06.07. 19:28

  Jogos a hozzászólás: tessék mondani, korrektúráról sosem tetszettek hallani? Mielőtt lenyomnák az entert, valakinek (aki ért hozzá) át kellene olvasni hogy hogyan kerül ,,nyomtatásba”! Bocsánat a felvetésért, csakhát az én eredeti szakmám nyomdász (betűszedő) és ezért mindig piszkálja a szemem ha észreveszek ilyeneket. És illik vigyázni mindenkinek a magyar nyelv tisztaságára, helyességére és szépségének megőrzésére. Tisztelettel: egy régebbi korosztály képviselője. (szül.: 1954)

 3. Dávid - 2013.06.07. 19:40

  Igazad van Lacika 54

 4. István - 2013.06.07. 23:39

  Az utolsó mondatot sehogy nem tudom értelmezni… Van annak értelme egyáltalán? Ha van, kérem magyarázza el valaki!

 5. Geri - 2013.06.08. 07:23

  Én se értem az utolsót

 6. Tunechi - 2013.06.08. 11:46

  Google>Nike Fuelband>képek
  végeredmény : karkötő/karpánt
  a kommentek helyett ez egyszerűbb lett volna már elsőre, nem mindig a másikat kell ostorozni

 7. Tunechi - 2013.06.08. 11:47

  Bocsánat, most látom, hogy a mondatban szerepel az, hogy ” csuklopánt “. Így nem tudom mi a probléma a mondattal.

 8. Geri - 2013.06.08. 16:29

  Bocsánat így mar mindjárt más

Szólj hozzá Te is!