A Simpsonék atyja is reklámozta régen a Mac-et

NZsolt 2013.03.07. 16:45 Apple, Mac 1 db 886

A neten kering egy rajzocska, amit Matt Groening-nek, a Simpson család alkotója készített az egyik Mac-brosúrához. Azonban nem csak ez az egy rajz létezik, a cég már korábban is adott megbízást a rajzolónak, hogy népszerűsítse az egyetemistáknak a Macintosht.

Ez még a Simpsonékat megelőző időszak volt, Groening ekkor a Life in Hell c. képregénnyel szórakoztatta a fiatalokat- s ennek a sorozatnak a karaktereihez hasonló figurákat használt, hogy Apple termékek megvásárlására buzdítsa a diákokat. A kiadvány aztán elborította a campusokat, tankönyvboltokat.

Egy másik alkalommal már kifejezetten a Life in Hell karaktereket használta fel, a „Networking in Hell” feliratú poszterhez, melyen Jeff (Jeff Miller, az Apple egyik akkori mérnöke) Kommunikációs Kuckóját reklámozza. A megrendelő visszaemlékezése szerint Groening a rajzot egy LaserWriter-ért (az Apple által kifejlesztett lézeres nyomtató) készítette, akkoriban az elég sokba került.

A másik poszter, ami az ő kezei közül került ki, Bongo Álom Kolesza nevet kapta, egy gazdagon illusztrált rajz egy csúcsszuper házról, amiben helyet kapott egy Macintosh gép is „Macintosh. Minden tanuló legvadabb álmának kelléke” felirattal.

A kapcsolat a céggel rövid ideig tartott, a poszterek megjelenése utáni években ugyanis elrajtolt a Simpson család, mely teljesen lekötötte Groeninget. A rajzoló később több epizódba is beleírt Apple-poénokat, de a nyilvánosság előtt sosem beszélt a korábbi ügyeiről a cégnél. További képeket a Vintagezen oldalon találhattok!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Peti - 2013.03.07. 18:37

    Imádom a sorozatot! Aki szereti nézzen be a
    simpson-csalad.webnode.hu weblapra. Tök sok info meg még online részek is vannak rajta fent!

Szólj hozzá Te is!