A legérdekesebb pletykák a közelgő Apple televízióról

NZsolt 2012.11.27. 21:59 Apple, Pletykák 9 hozzászólás 1 960

Küszöbön áll az Apple megjelenése a televíziós piacon is –írta a Jeffries elemzője, James Kisner, aki különböző forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy már legalább egy amerikai kábelszolgáltató végez kutatásokat és felméréseket arra az esetre, ha az Apple TV piacra kerülne. De mit tudunk eddig? Kisner nem adott meg pontos dátumot, de egyesek szerint a megjelenés 2013 első felében várható.

A cultofmac.com névtelen, ám belsős forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a készülő televízió úgy fog kinézni, mint az Apple korábbi, LED Cinema Display képernyői. Szintén a Cult of Mac adta hírül, hogy a prototípusban integrált Siri és Facetime is helyet kapott, így távirányító nélkül is tudunk majd utasítást adni a készüléknek, illetve videohívásokhoz is használhatjuk a tévét. A gamereknek jó hírünk van: állítólag egy, az Xbox Kinecthez hasonló, mozgásérzékelős konzol is készül az Apple műhelyében, kifejezetten az Apple TV-hez. Arról is lehet hallani, hogy az Apple már három nagy Hollywood-i stúdióval tárgyalt, hogy az általuk készített produkciók streamelhetők legyenek az Apple-eszközökön, köztük a TV-n is.

A The New York Post szerint az Apple fontolgatja, hogy a televíziós csatornákat alkalmazásként teszi elérhetővé, ám ennek részletei még nem kerültem kidolgozásra. (Vajon egy alkalmazás egy „csatornacsomagot” fog jelenteni, vagy egyesével, minden csatornára készül saját app?) A távirányítóra is lesznek alternatívák. A The Wall Street Journal még tavaly adta hírül, hogy az AirPlay-hez hasonló módon, az iPad, vagy iPhone segítségével lehetne a tévét vezérelni (Plusz a beépített Siri). Ráadásul egy szabadalomnak köszönhetően hamarosan annyi is elég lehet, ha iPhone-unkkal lefotózzuk távirányítónkat, mert a telefon felismeri majd rajta a különböző gombok mintáit, és onnantól kezdve a fotót is elég lesz nyomkodni a készülék vezérléséhez.

Bökj az iPad-en a csatornára, és a tévé odakapcsol- legalábbis ezt állította a businessinsider.com-nak egy névtelen forrás, aki ismert valakit, aki látta az Apple TV szoftverét egy iPad-en. Bár az információ megbízhatósága így közelít a nullához, a businessinsider.com mégis megbízik benne. A forrás azt is elárulta, hogy amíg a tévén a műsor megy, az iPad-en különböző, az adáshoz tartozó plusz információk fognak megjelenni. A businessinsider.com-nak még tavaly adott interjújában Gene Munster, aki a Jeffrey Pipes elemzőjeként igazi Apple-szakértőnek számít, azt nyilatkozta, hogy az Apple laptopjaihoz hasonlóan a TV is valószínűleg több méretben érkezik majd, hogy minél szélesebb vásárlói körnek feleljen meg.

Munster nem mondott konkrét méreteket, a legtöbb találgatás azonban 32 és 50 inch közé jósolja, úgyhogy ha 41 inch körül saccolunk, akkor talán nem fogunk nagyot tévedni. Az Apple termékek sosem arról voltak híresek, hogy fillérekért dobálták volna őket, és valósznűleg nem a tévéjük lesz az, ami megtöri ezt a trendet. Elemzők szerint a legalacsonyabb ár 1250 dollár, míg a legmagasabb 1600 dollár körül mozoghat majd. Mivel a cég még hivatalosan nem is ismerte el a termék létezését, így aztán neve sincs – találgatások szerint lehet iTV(bár állítólag ez már egy létező brit televíziós csatorna neve) iPanel, vagy csak simán Apple TV-is.

Nektek melyik jön be? Az egész tévé csak kamu? A végére marad a legjobb kérdés: Mi van akkor, ha az Apple nem is tévé, hanem csak egy sima set-top-box kifejlesztésén ügyködik? (A set-top-box a digitális tévéadások kódolásához szükséges eszköz) A Wall Street Journal szerint lehet, hogy a cég kénytelen volt felhagyni a tévékészülék gyártásával, és helyette egy ilyen dekóder előállításán fáradozik. Bármi is legyen az igazság, reméljük, hamarosan az Apple is megszólal az ügyben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

9 hozzászólás

 1. Bala - 2012.11.27. 22:26

  Siri a telefonban a teveben. Legkozelebb a hutoben, a konyhaban, es a kiszolgalo robotokban is. Meg a kutyaban…
  A siri egy lepesre van a mesterseges intelligenciatol, es egyre jobb lesz, egyre tobbet tanul es sosem felejt. Mi allitja meg abban hogy elobb utobb konyveket irjon, fessen, bonyolult feladatokat vegezzen el, es vegul magat tartalmazo robotokat gyartson?! Sokszorositsa magat?’ esetleg atvegye az iranyitast apple eszkozokon es azok hasznaloi felett? Holott a tudjuk hogy a sirit egy ceg felugyeli??? Sot barmit tehet vele?. Siman elkepzelhetonek tartok ilyesmit…
  Nekem nem annyira hianyzik koszonom szepen…

 2. Balázs - 2012.11.27. 23:36

  Látom kicsit sok volt a Terminátor…

 3. iGyuri - 2012.11.28. 02:20

  Bala ;)
  Ez a jövö !!
  Siri mindenhol ott lesz csak ne az legyen a vége mint az amerikai filmeknek,hogy annyira fejlesztik,hogy nem tudják kordában tartani !

  Balázskám !
  Majd rájössz 10 év múlva és akkor lehet,hogy tetszeni is fog :)

 4. Silverss - 2012.11.28. 12:20

  Latom te is lattad az “En a robot” c. filmet. :D

 5. Farr Vince - 2012.11.28. 15:18

  Az MI soha nem veheti át az uralmat a készítője felett, mivel az ember csinálta! Bármennyire okos pl egy számítógép soha nem fog kinőni a lába! És nem fog megverni az utcán egy telefon!

 6. J - 2012.11.28. 15:58

  South park ugrott be hirtelen :D

 7. LiEuTeNaNt - 2012.11.28. 18:12

  Sakkban biztos megver, de kickboxban már én vagyok az erősebb :D

 8. vayne4 - 2012.12.01. 14:07

  Bala te tényleg túl sokat nézed a tévét

 9. Blabla - 2012.12.11. 16:56

  Sok a tv emberek :) én nagyon örülnék neki ha a siri mindenhol ott lenne és mesterséges inteligenciaja volna :) csak tanuljon meg magyarul :)

Szólj hozzá Te is!