Elemzői jóslatok szerint az iPad Mini elveheti az iPad vásárlókat

Helme 2012.10.18. 21:43 Apple, iPad 5 hozzászólás 1 441

Bár még nem vehető készpénznek, de több mint valószínű, hogy hamarosan az Apple bejelentheti az iPad Mini érkezését. Legalábbis a meghívó utalhat erre. Ha valóban megtörténik, akkor a kis szerkezet növelni fogja a vállalat általános tablet eladási mutatóit, azonban potenciális iPad vásárlók tűnhetnek el.

A Janney Capital Markets elemzője, Bill Choi szerint, nagyjából 15% lesz kannibalizáció. Azaz, megközelítőleg minden hetedik iPad megvételét lefújják, s helyette Minit vásárolnak. Ami az Apple-nek ugyan úgy jó, bár várhatóan kevesebb profit lesz rajta. A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster inkább 20%-ra jósolná ezt a hatást.

A kisebb iPad kötelezendően végrehajtandó lehetőség az Apple-nél. Azonban az iPad mini új vásárlói réteget hozhat magával. Valószínűleg a fiatalabb – 8 és 16 év közöttiek – korosztálynak, illetve a női nem képviselőinek lesz szeretett játékszerük. Azonban megvan a potenciális veszély, hogy ezáltal kevesebb iPad és iPod Touch-ot fog gazdára találni – állítják az elemzők.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

5 hozzászólás

 1. iMarc - 2012.10.19. 03:31

  Szerintem az iPad tekintetében kicsi lesz a lemorzsolódás, mert az jelenleg egy technikai csemege. Magam tuti nem inognék meg a mini miatt.

 2. bebe - 2012.10.19. 06:50

  ez nonszensz!!!!! hulyeseg ez az ipad mini!! remelem nem jon ki semmifele ipad mini mert semmi ertelmet nem latom…. az elemzok meg elmehetnek a francba…

  • Bence - 2012.10.20. 17:11

   Ez aztán az épületes kritika! :-) Annyit fűznék hozzá, hogy én vevő leszek a minire. Az iPad hatalmas és nehéz, kis oldaltáskába nem fér be, kényelmetlen szállítani és kézben tartani is. A minit könnyebb lesz használni, és szerintem nagyon sok ember jobban fogja szeretni, mint a nagy dög elődjeit…

 3. Szume - 2012.10.19. 07:00

  Azért az ár még fontos tényező lehet. Ha jóval olcsóbb az iPadnél, akkor többen meginoghatnak.

 4. Reddly - 2012.10.19. 07:42

  Én biztos nem fogok mint venni, arra ott az iPhone :) teló és MBP közé meg
  tökéletes az iPad

Szólj hozzá Te is!