Hongkongban az Apple Store-okban sorsolják az iPhone 5-öt

Helme 2012.10.15. 00:12 Apple, iPhone 1 db 1 135

Az iPhone 5-ből világszinten hiány van. Az Apple nem tud annyit legyártatni, amennyit a piac ne tudna felszívni. Az igazi gond azonban Hongkongban mutatkozik: egyszerűen hihetetlen ami az ottani boltokban zajlik. Az emberek szinte megőrülnek a legújabb almás telefonért, mindenki azt akarja magának.

Az ottani üzletek meglepően kevés iPhone 5-öt kapnak, erre a vezetőségnek megoldást kellett találnia. Mivel folyamatosak a sorok és a várakozási idő akár több hónap is lehet, ezért létrehoztak egy igazságos rendszert, ami megakadályozza a lemorzsolódást.

Az iPhone 5 szeptember 21-től elérhető Hongkongban, de az üzletek teljesen kiapadtak, nem lehet készüléket kapni sehol sem. Éppen ezért az online előrendelésnél véletlenszerű kiosztást alkalmaznak. A beérkezett megrendeléseket teljesen random teljesítik, így senki nem tudja, hogy mikor foghatja a kezében az iPhone 5-öt. Az emberek azonban nem háborognak, bár úgy tartják: a lottón is nagyobb esélyük van nyerni, mint itt időben megkapni a telefont.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. chris - 2012.10.15. 08:28

    Vigyenek az itteni gsmboltokbol (erdekes mas telefont pl nokia onnan hozzak be szurken) 270e-ert vagy a Saturnbol 300ert.

Szólj hozzá Te is!