Az RHA lehet az új népszerű fülhallgató márka?

Helme 2012.10.10. 06:30 Apple, Kiegészítők 2 hozzászólás 1 201

Őszintén szólva soha nem hallottunk az RHA nevezetű fülhallgató márkáról, pedig számos nemzetközi Apple oldalon dicsérik. Most a TUAW újságírói tesztelték le az egyik legújabb változatot, ami igazán jól szuperált. Bár az elismert külföldi almás blog cikkszerzője nem audiofil, azért meg tudja mondani, hogy mi szól jól, illetve mi a kevésbé meggyőző. Ha hinni lehet neki, akkor simán lekörözi, az EarPods-ot, pedig az Apple nagyon esküszik rá.

Az RHM MA450i egy nagyon egyszerű, visszafogott, már-már gagyi design-nal megáldott termék. Az első pozitív tulajdonsága, hogy teljesen elnémítja a külső hangokat, ezenkívül nem esik ki a fülből minden másodpercben. Ha egyszer beraktuk, akkor az ott is marad addig, amíg mi úgy akarjuk. A fülhallgató feje repülőgép minőségű alumíniumból készült, s két fajta színben fog érkezni: fekete és fehér változatban lehet majd leemelni a boltok polcairól. A csomagban mellékelnek hét pár gumi papucsot, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő méretet. Ez azonban nem nagy szám, manapság már az alsó kategóriás fülhallgatóknál is alapelvárás.

Az RHM MA450i fel van szerelve mikrofonnal és távvezérlővel, ami azért egy jelentős pluszpont, ez szokott a legnagyobb hiányérzetet kelteni bennünk. A termék különlegessége, hogy nem műanyag borítású a kábel, hanem gumis-szövetszálas, ezáltal pedig sokkal ellenállóbb, szinte lehetetlen megtörni a belsejében elhelyezkedő hajszálvékony drótokat. Ez pedig egy nagyon nagy aduász.

Az RHA viszonylag új a piacon. A székhelyük Glasgow egyik csendes utcájában van, a 2008-as alapítás óta. Összesen három évet töltöttek el kutatással és fejlesztéssel mielőtt piacra dobták az első terméket. Az új fülhallgató ára 49,95 dollár, ami átszámolva majdnem 11 ezer forint. Ez pedig nem mondható olcsónak, így hazánkban vélhetően nem lesz kapható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Ágica - 2012.10.10. 07:38

    Én Sennheisert használok, több mint jobb, az ára is olyan… 17.000,-
    A zsinórjában nem bízom, tapintásra eléggé merevnek tűnik, szerintem hamar meg fogja magát adni. Ez is ilyen gumis fülbe dugós, ami viszont hátrány az érzékeny fülűeknek, de az nagyon nagy előny hogy nem kell állandóan kapkodni utánna mert kipotyog, marha idegesítő volt.

  2. HunXPlayboy - 2012.10.10. 12:12

    Pedig jól jönne valami olyan amin van jó minőségű mikrofon is.

Szólj hozzá Te is!