A BBC kiadta az iPlayer Radio alkalmazást, de nálunk nem elérhető

Helme 2012.10.09. 13:46 Apple, Programok 2 hozzászólás 697

Bármennyire is nem hozzánk szól a BBC, azért elég szépen összerakták tőlünk nyugatabbra a közszolgálati médiát. Mindig valami újdonsággal rukkolnak elő, folyamatosan innovatív megoldásokat hoznak tető alá. A magyar televízió fényévekkel van lemaradva tőlük, pedig hazai viszonylatban horror pénzeket költenek el éves szinten a mi adónkból. De ezen kár is keseregni, úgy sem fog semmi változni. A BBC azonban elindította az iPlayer Radio-t, ami iOS-es eszközökre elérhető alkalmazás. Az egyetlen problémája, hogy csak az Angol Store-ból lehet letölteni, de legalább ingyenesen.

A BBC iPlayer Radio lényege, hogy a felhasználók bármelyik BBC-s rádióállomást tudják fogni a saját iOS-es eszközükön Wi-Fi vagy 3G-s kapcsolat segítségével. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy váltogassunk a csatornák között, illetve visszahallgassuk az elmúlt hét adásait. Ezenkívül lehetőség van videók megtekintésére is. A design hihetetlenül ötletes lett, a csúszka a klasszikus iPod görgetőre emlékezetet.

Mint ahogyan egy ilyen programnál elvárható, riasztásokat lehet beállítani, így akár a kedvenc rádióműsorukra ébredhetnek a britek. Akinek esetlegesen van U.K felhasználói fiókja, az mindenképpen töltse le: szinte hibátlan lett a BBC iPlayer Radio.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Ncg - 2012.10.10. 05:49

    Letöltöttem és tenyleg lenyűgöző jól ki van találva az ébresztő is nagyon rendben van. Egy dolog zavar csak az hogy ezt a BBC adta ki jobban örültem volna ha pl a Heart, Radio1 ad ki ilyet azok sokkal jobb rádiók. De a program maga tökéletesen működik

  2. chris - 2012.10.15. 15:42

    nyilván nem elérhető nálunk. elég csak a sávszélesség árakat megnézni pl itthon fillérekbe kerül (jó, mihez képest) 1 Gbit/s BIX kapcsolat. A külföld… az már “picit” húzósabb.. és ugye ha máshol töltik az mind azt a sávszélt vinné.

Szólj hozzá Te is!