Foxconn ismételten tagad: nálunk aztán senki nem sztrájkolt

Helme 2012.10.07. 23:25 Apple, iPhone 2 hozzászólás 1 006

A mai nap számoltunk be arról, hogy elméletileg a Foxconn dolgozói már péntek óta sztrájkolnak. Ezt több munkaügyi csoport megerősítette, de a vállalat tagad. Szerintük semmi probléma nem volt az iPhone 5-öt szerelő csarnokban, mindenki időben elkezdte a munkát.

A tajvani székhelyű Foxconn Technology Group-nál azt nyilatkozták, hogy  a Zhengzhou létesítményben menetrend szerint zajlik a munka, pontatlanok voltak azok az állítások, miszerint a dolgozók sztrájkolni kezdtek a túlságosan magas elvárások miatt. A China Labor Watch jelentésében azt írta, hogy mintegy 3-4 ezer munkavállaló nem hajlandó dolgozni.

A Foxconn azt is tagadta, hogy a legnagyobb kínai ünnepen nem adott szabadnapot azoknak, akik ezt kérték. Szerintük a gyárban csak azon dolgozók  voltak, akik önszántukból vállalták a műszakot, természetesen plusz bérért. Azt viszont elismerték, hogy korábban tényleg volt verekedés az egyik munkásszállón, de mint mondták: gyorsan sikerült lecsillapítani a kedélyeket, így semmilyen kiesést nem okozott az atrocitás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

 1. iphone 5 - 2012.10.08. 12:50

  nos akkor volt sztrájk vagy nem …… szerintem tök mindegy . A lényeg az , hogy továbbra is 3-4 hét a várakozási idő . Na ez a lényeg ! Elkezdeni egy készülék értékesítését felhalmozott készlet nélkül! . Azért ez nem vet jó fényt az almás cégre . Meg rendeletem – Kifizettem tehát HASZNÁLNI AKAROM a készüléket . Most! nem pedig egy hónap múlva. Ennyi!
  A vicc az hogy a webshopban is ennyi a reakció :
  ” A kiszállítási
  időt ezen felül a nemzetközi piac is befolyásolja, igyekszünk a nagy keresletet
  mielőbb kielégíteni.” ! Igen ez igazán megnyugtató.

 2. Dani - 2012.10.09. 08:47

  Figyelj legalább nagyobb lesz az ováció mikor megérkezik :D

Szólj hozzá Te is!