Sztrájkolnak a munkások: tovább késhetnek az iPhone 5 szállítmányok

Helme 2012.10.07. 13:43 Apple, iPhone 4 hozzászólás 1 599

A Foxconn-nál mostanában egyre több probléma adódik. Pár hete összeverekedett nagyjából kétezer munkás az egyik gyártósor melletti munkásszállón, most pedig sztrájkot hirdetett közel 3-4 ezer dolgozó. Azt biztosan lehet tudni, hogy az iPhone 5 gyártósorokon elégelték meg az emberek a körülményeket. A New York-i székhelyű China Labor Watch szervezet szerint még pénteken kezdődött a munkabeszüntetés a Foxconn Techology Group csengcsoui gyárában

A hírek szerint azért lázadnak a dolgozók, mert szerintük túl nagy nyomás van rajtuk, ezenkívül a legnagyobb és leghosszabb kínai ünnepen, az Aranyhét időtartalma alatt sem lazíthatnak. Pedig ilyenkor mindenki otthon van és pihen. Ráadásul hatalmas minőségbeli elvárásokat támaszt az Apple a gyárral szemben, de a dolgozóknak senki sem mutatta meg azokat a technikákat, melyekkel pontosan és precízen lehetne összerakni az iPhone 5 készülékeket.

Mivel az iPhone 5-böl világszinten hiány mutatkozik, így felmerülhet a kérdés, hogy ez a sztrájk milyen gondokat fog előidézni a szállításokban. Hazánkban is több hétig kell várni arra, hogy megérkezzen a rendelt telefon, míg a boltokban alig lehet kapni pár típusból limitált darabszámban. Ha minden igaz jövő héten újra elkezdődhet a termelés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

  1. PreriPurposE - 2012.10.07. 15:48

    Én is várom már, hogy érkezzen az iPhone 5, de azért elég negatív érzések törnek fel bennem, mikor olvasom ezeket a híreket: “lázadnak a dolgozók, túl nagy nyomás van rajtuk, a dolgozóknak senki sem mutatta meg a precíz összeszerelési technikákat…stb.” mert nem kevés pénzt fizetek, egy (remélhetőleg) kiváló minőségi termékért. De könyörgöm! Hogyan várjunk kiváló minőségi terméket, mikor ilyen körülmények, és indulatok uralkodnak…?

    • Anonim - 2012.10.07. 18:23

      Hidd el hogy mindenhol ilyen körülmények uralkodnak.

  2. Barney - 2012.10.07. 16:55

    Aki most vesz i5-t az kap egy jó iFost!
    Azt sem tudják hogy kell úgy összeszerelni hogy megfeleljen
    az Apple követelményeinek!
    Bíztató…

  3. Dani - 2012.10.07. 18:57

    Dolgozzatok :D :D Hétfőn rendeltem elő egy 16gigás feketét és október végég nálam lesz azt mondták :D :D Még csak egy hét telt el azóta, eddig reménykedtem hogy már hónap közepe fele megkapom, de ezt már ki is vertem a fejemből :S :D

Szólj hozzá Te is!