Kétezren verekedtek össze a Foxconn munkásszállóján

Helme 2012.09.25. 22:08 Apple, iPhone 4 hozzászólás 1 309

Jelen pillanatban még mindig csak találgatni lehet arról, hogy mi történhetett a Foxconn egyik munkásszállóján, ahol nagyjából kétezer ember verekedett össze. Egyes pletykák szerint akkor szabadult el a pokol, mikor a biztonsági őrök megütöttek egy munkást. Egyelőre kérdéses, hogy melyik üzem dolgozói dühödtek be. Egyesek szerint pont az Apple-höz köthetők, de a vállalat tagad.

Nagyjából este tizenegykor szóltak a központi biztonsági rádión, hogy balhé van kibontakozóban. A cég alkalmazottai nem tudták megakadályozni a konfliktus eldurvulását. Összesen kétezer ember verekedett össze, s mindent összetörtek ami az útjukba került. Az őrjöngés nagyjából hajnali kettőig tartott, amikor a kiérkező rohamrendőröknek sikerült megfékezniük az elszabadult tömeget.

Mivel a munkásszálló pontosan a gyár mellett van, így a Foxconn vezetősége bezáratta a termelőcsarnokot hajlani ötkor, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy mindenki megnyugodjon. Egyes jelentések szerint az új Nintendot szerelték ott, de egyre valószínűbb, hogy az iPhone 5 hátlapok készültek ezen a helyen, csak az Apple felől érkező nyomás miatt nem hozhatják nyilvánosságra. Nagyon félnek a részvényesek, hogy ez az incidens még jobban lelassíthatja az iPhone 5-ök áramlását a világon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

  1. JakeJ. - 2012.09.25. 22:17

    Na remélem nem vertek le egy iPhone-t sem a nagy csihi-puhi alatt! :)

  2. Picikét bocsánat - 2012.09.26. 11:00

    A festék készletek miatt volt a balhé.

  3. Barney - 2012.09.26. 12:04

    Viccesek ezek a Foxconn ügyek.
    Mintha csak az Apple gyártatna ott bármit is!
    Kismillió cégnek dolgoznak szal nem kell mindig
    arra gondolni hogy az Apple részlegnél volt a balhé!
    Persze az is lehet hogy igen…

  4. Szöszke84 - 2012.09.26. 13:30

    Kemeny “buli” lehetett,jol ki vannak keszulve:)))!

Szólj hozzá Te is!