(M)Ennyivel jobb az iPhone 5 kijelzőjének a minősége?

KeleMan 2012.09.29. 13:50 Apple, iPhone 0 db 2 975

Az Apple azt állítja, hogy az iPhone 5 kijelzője sokkal jobb, mint az előző iPhone 4S modellé. Állítólag 44%-al teltebbek a színek az új telefonon. Bár ez utóbbit nagyon nehéz mérni, volt aki mégis megpróbálta. A Jonesblog szerkesztője, Bryan Jones fogott egy Canon 1D MKIII-as fényképezőgépet és egy sztereomikroszkópot. Teljes fényerő mellett pedig lefényképezte a kijelzők pixeleit.

A különbség jól látható, az iPhone 5 megjelenítőjének a színei sokkal teltebbek és világosabbak, összességében kontrasztosabb képet adnak. Bár mindkettő kijelző Retina felbontású, az iPhone 5-nél már In-Cell alapú a panel, így szerencsére kevesebbet is fogyaszt, mint az előző modellek. A szakemberek ezen felül megállapították azt is, hogy az egyik legjobban kalibrált megjelenítőt hozta létre az Apple az iPhone 5 készüléknél, színhelyesség szempontjából pedig ismét egy etalon született.

Akit további részletek érdekelnek az iPhone 5 kijelzőjével kapcsolatosan, a Dot-Color.com oldalán mindent megtalál.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!