Újabb képek érkeztek: Ilyen vékony lesz az iPhone 5

Helme 2012.09.08. 16:55 iPhone 7 hozzászólás 2 996

Talán ez lesz az első olyan keynote, ahol nem vesztettetek el iPhone-t, mégis szinte mindent tudunk az új készülékről. Olvashattunk már a kisebb csatlakozóról, megleshettük milyen is lesz az előlapja, ráadásul tudjuk az akkumulátor kapacitását és kinézetét. Sőt, már körbejárta az internetet az összeszerelt és működő iPhone 5-öt bemutató videó. Most ismételten egy olyan dolgot vizsgálunk meg, melyet valószínűleg az Apple szeretett volna leleplezni a konferencián.

Kétségtelenül az iPhone 4 és a 4S-es változat igazán laposra és vékonyra sikeredett. Simán belecsúszik az ember zsebébe úgy, hogy nem foglal el nagy helyet, ezenkívül nem türemkedik ki zavaróan. Mindig az egyik legnagyobb kérdés, hogy a mérnököknek vajon sikerül-e olyan készüléket alkotni, mely az elődöknél jóval karcsúbb.

Az Apple-nél úgy tűnik, hogy megoldották ezt a problémát.  A fenti képeken jól látszik, hogy a vastagság eltérése igen jelentős. Természetesen az iPhone 5 javára. Már nagyon várjuk, hogy az i-Doki segítségével szétkaphassuk az új iPhone-t és megnézzük: hogyan sikerült ilyen kis helyre bezsúfolni a fontos alkatrészeket. Mostanra az egyetlen nagy talány az lett, hogy vajon milyen nevet kaphat a következő generációs almás telefon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. kotelezomegadni - 2012.09.08. 17:13

  hogyhogy milyen nevet kap? mármint milyen számot?
  mert az szerintem egyértelműen kiderült erről a képről:
  http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376692_480865358598557_686214857_n.jpg

  • Helme - 2012.09.08. 17:33

   De az 5 lehet az iPod miatt is…

   • bibalka - 2012.09.10. 14:44

    te komolyan ezt hiszed?:D-.-

 2. CruZolka - 2012.09.08. 18:46

  Üdv

  Még mindíg nem tudom elhinni, hogy a fotók alapján silány minőségűnek látszó Tárgy a new iPhone!!! Ja és még Sz*rul is néz ki…Ennyi tellet volna a nagy Innovatív Apple-től???

 3. Deadcode - 2012.09.08. 18:58

  “Talán ez lesz az első olyan keynote, ahol nem vesztettetek el iPhone-t, mégis szinte mindent tudunk az új készülékről.”
  Bár a legnagyobb weboldalak is behiszik a “kiszivárgott” infókat, azért ilyen kijelentést nem nagyon tesznek.

  Egy kis szkepticizmus: miért van az hogy az összes koncepció az iPhone 4s dizájnját tartalmazza kicsit átpofozva. Mr. Ivy ennél egy pöttyet kreatívabb ember…
  1136×640: azért mert… miért is? filmezésre elenyésző mértékben használják a készüléket a felhasználók cserébe viszont így majd nem lehet elérni egy kézzel kényelmesen a másik sarkot.. És a droiddal ellentétben, itt nem a hüvelykujjnál van a vissza gomb, hanem az átellenes sarokban… Nem sok értelme lenne a 16:9-nek a mindennapi használatban, böngészéshez kifejezetten rosszabb mint a mostani 15:10.
  Kisebb csatlakozó? és akkor megy a kukába az összes eddig legyártott tartozék/dokk? Vagy egyből kapsz hozzá egy átalakítót? Vagy vehetsz 50 dollárért az Appstoreból?
  Alulra kerül a jack? most komolyan? az eddigi koncepció megy a kukába egy olyan cégtől, aki arra is figyel, hogy a doboz első kibontásánál hogyan fogod a dobozt?

  Legalább ne tényként írjátok a fenti cikket..

  Két tény Tim Cooktól:

  “Megduplázzuk a titoktartás mértékét a termékeinkkel kapcsolatban”
  “Egy telefonunk van egy képernyőmérettel egy képernyőfelbontással. Ez igen egyszerűvé teszi a dolgodat, ha erre a plattformra fejlesztesz.”
  fordítás: Handras.hu

  Szerintem képesek és megmaradnak a 3.5″-os kijelzőnél. Az Apple fő vonala a “Think different”. Ők nem állnak be szerintem a “nagyobb a jobb” sorba. De ne legyen igazam, mert én is nagyon szeretnék nagyobb kijelzőt. Mint tavaly. Meg mint tavaly előtt.

  Hőzöngés off.

  • Fleshman - 2012.09.09. 11:51

   Eddigi koncepció megy a kukába XDDD, bakker nem lett háromszög alakú a készülék, csak alulra kerül a jack, így stabilan fog állni a kis dokkcsatival is egy dokkolóban.
   Ha nem csinálták volna akkor az lenne a botrány hogy az ostoba amerikaiak sorra törik bele a csatlakozót az iPhoneba…

   Az meg hogy miért jó nekünk ez az elnyújtott kijelző?
   Sokkal több tartalmat látsz gépelésnél, ugye droidon lófaszt se látsz az alapoldalból, csak egy szövegdobozt amibe írsz, most erre még jobban rákontráz az Apple. Filmeknél nem kell ecsetelni, játékoknál is sokkal jobb mert kevesebb képet takar így ki az ujjad. Ezenkívül nagyobb mappák 4 ikonnal, a többit meg majd a keynoteon elmondják.

   Külsőre meg nem emlékszem hogy a többi gyártó is akkorát sobbantott volna, hogy lehet egy nagy kijelzőt másképp megvalósítani? Sztem ami szép azt kár bolygatni.

  • Helme - 2012.09.09. 14:29

   Szia!

   Azért az iPhone 4S dizájn van átdolgozva, mert mára ez az Apple egyik védjegyévé vált. Macbookból Proból sem hoznak ki hatszázféle változatot – mármint kinézetre. iPhone-nál az elsőhöz képes volt két nagy átalakítás a 3G-nél illetve a 4-nél. Most időszerű egy új, s ez meg is fog történni. De az irány jó. Elhiheted én örülnék a legjobban, ha megint teljesen új kinézetet kapna, de fogadok veled egy sörben (ha nem lesz igazad behajthatod rajtam), hogy így fog kinézni és horribilis átalakítás nem lesz.

   A képernyő piaci trend, nem tudnak vele mit csinálni, egyszerűen ez lett a sztenderd. Ha egy komoly piaci réteget meg akarnak fogni, akkor kell a nagy kijelző. Ugye tavaly voltak azok a pletykák, hogy két készülék fog jönni. Egy kicsi és egy nagyobb. De abból nem lett semmi, vélhetően az Apple nem akarja megbontani különféle modellekkel.

   A kisebb csatlakozó azért lesz, mert az Apple-nek elege lett a sok utángyártott kiegészítőből. Már többször hangoztatták, hogy ez így nagyon nem okés, mert mások az ő hátukon kapaszkodnak fel. Valószínűleg átalakítót lehet majd venni. 50 dollár? Inkább 150.

   Az alsó jack azért van, mert ha a zsebedbe csúsztatod a telefont akkor úgy tennéd be, hogy az alja van felül. Próbáld meg ha telefonálás után egyből a zsebedbe tennéd – és ne figyelj arra, hogy hol van a jack.

   “Megduplázzuk a titoktartás mértékét a termékeinkkel kapcsolatban” – Igen idén nem hagytak el telefont.

   “Egy telefonunk van egy képernyőmérettel egy képernyőfelbontással. Ez igen egyszerűvé teszi a dolgodat, ha erre a platformra fejlesztesz.” – Hallottunk már érdekes dolgokat az Apple-től amik megváltoztak.

   Ha tényleg nem így fog kinézni lógok egy sörrel :)

Szólj hozzá Te is!