Infografika – Hogyan legyél sikeres alkalmazáskészítő?

KeleMan 2012.09.08. 19:07 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 978

A szoftverfejlesztés után korunk nagy vívmánya lett az alkalmazáskészítés is. Míg eddig csupán az asztali rendszerekre készült szoftverek fejlesztése volt mérvadó, addig mára egy új iparág is kinőtte magát. 2008-tól az Apple megnyitotta az AppStore áruházat, melyben több, mint 600.000 alkalmazás található azóta. A koncepció rendkívül egyszerű. Az okostelefonok eljövetelével igény mutatkozott arra, hogy útközben is gyorsan elvégezhessük feladatainkat, anélkül, hogy leülnénk számítógépünk el.

Mára a Facebook, Twitter, Instagram meghódította a mobilokat. A játékok terén is igény mutatkozott új – akár csak az 5-10 perces szórakozásra. És a biznisz elindult. Az Apple minden egyes fizetős app után 30%-ot megtart, míg 70%-ot kifizet a bevételből. Mindenki boldog. Az Apple nem tesz semmit, de több, milliárd dolláros plusz pénzhez jut, miközben népszerűsíti az iOS platformját. A fejlesztő is jól jár, hiszen megkapja a pénzét, akár még kiadóra sincs szüksége, aki lefejné a bevételt.

A Gartner piackutató intézet előrejelzései szerint 2015-re minden egyes PC vagy Mac programra 4 darab mobilalkalmazás fog jutni, mivel évente az okostelefonokra írt alkalmazások száma 45%-al növekszik. A kezdeti pár százezres üzlet mára milliárdos bolttá nőtte ki magát, mely a közeljövőben méginkább növekedni fog. A Flash halálával és a HTML5 nyelv térhódításával pedig ezek az alkalmazások lesznek a jövő programjai. Az iPhone vagy más okostelefonon fogunk képeket szerkeszteni Photoshop szerűen, amit halkan megsúgjuk már akár most is megtehetünk, vagy épp ezzel fogunk bejelentkezni munkahelyünkre, stb. A lehetőségek szinte végtelenek és pont emiatt egy-egy jó ötlet megvalósítása dollármilliókat érhet.

De vajon hogyan is lesz az emberből jó alkalmazáskészítő, aki egyben sikeres is? A Schools.com ennek járt utána az alábbi infografika elkészítésével. A fent említett új és egyedi ötlet mindenképp fontos tehát, de ez még csupán a kezdet. Hiába ugyanis a jó ötlet, ha nem tudod kivitelezni. Ezért mindenképp tanulni kell. Vagy iskolában, vagy önképző módon, az interneten keresztül, ahol halomban állnak a tan- és  segédanyagok és egyéb videók, leírások a segítségünkre. Ha megtanultuk, akkor pedig csinálni kell ezerrel.

Egyszerűen hangzik, pedig nem az, de egy-egy sikeres programmal a hátunk mögött, már elegendő ahhoz, hogy rutinná váljon és akkor már valóban csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mi is lesz a következő projektünk. A képre kattintva megtekinthető az infografika teljes méretben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. adamka - 2012.09.08. 23:52

  azért le lehetett volna fordítani azta nagy iphonet

  • KeleMan - 2012.09.09. 11:47

   Aki alkalmazáskészítő szeretne lenni, annak szerintem az angol alap kell legyen, de dolgozunk rajta.

 2. kaki676 - 2012.09.09. 17:23

  azt a nagy iphone-t azért lelehetett volna fordítani mert most igy igazán sokat érek vele.

Szólj hozzá Te is!