Adatforgalomban sehol sincs a Samsung az iPhone-hoz képest

KeleMan 2012.09.01. 18:18 Apple, iPhone 9 hozzászólás 1 680

Pár napra rá, hogy az Apple megnyerte a Samsung elleni pert, máris bemutatta azt a 8 Androidos telefonkészüléket, melyek forgalmazását szeretnék betiltatni az USA-ban. Időközben kiderült, hogy ez legkorábban csak idén decemberre várható. A Chitika elemzőcég most megvizsgálta, hogy az a 8 készülék, melyeket az Apple a halállistájára száműzött, vajon mekkora webforgalmat generálnak az Egyesült Államokban az iPhone-hoz képest – számolt be a Wired.

Az elemzésből kiderült, hogy az Apple iPhone mobilján nyolcszor többen interneteznek, mint a 8 Samsung készüléken összesen. Az iPhone által generált webforgalom 88%-ra rúg, míg a 8 Androidos telefon 11%-ot tesz ki. Ha külön-külön is vizsgáljuk a készülékeken bonyolított adatforgalmat, akkor kiderül, hogy a legnépszerűbb Samsung készülék a Samsung Epic 4G lett, mely az USA mobiltelefonon keresztüli internetezés közel 4%-át adja.

Tévedés ne essék, a Samsung közel kétszer több okostelefont szállít az USA-ban, mint az Apple. És az Android a világ legszélesebb körben elterjed mobiloperációs rendszere. Ebből is kiderült azonban, hogy hiába a hatalmas eladások, az emberek ahhoz ragaszkodnak, ami jó, ami használható. A Samsung egyet tehet, vagy bezárja a boltot az USA-ban, vagy pár hónapon belül kiad 4-5 új készüléket, melyek már nem fogják a szabadalmakat sérteni. Mindenesetre az új iPhone beköszöntével az eddigi iPhone készülékek árai is mérséklődni fognak, ami ismét új vásárlókat fog átcsábítani az Apple térfelére.

Az Apple üzletpolitikája itt köszön vissza, és itt hat igazán a piacra. A stratégia sikeres, ne kekeckedj az almásokkal, mert ha mégis, ők addig nem állnak meg, amíg el nem pusztítanak. Termonukleáris háború? Ugyan! Ez a totális megsemmisítés! És a történelmet a győztesek írják!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

9 hozzászólás

 1. a.sebi - 2012.09.01. 18:54

  igen 100000 lesz a 3g s heheheh nagyon olcso lesz…
  debkell is mert a samung galaxy s3btelefonon nem lehet olyan jol internetezni mint az iphonon….hehehe

 2. laca - 2012.09.01. 19:04

  ugye nem baj ha ne mhiszem el amit az aplle linkel, amióta hamis bizonyítékokkal akarta németországban betíltatni a samsung cuccokat?

 3. laca - 2012.09.01. 19:05

  azaz apple :P

  • a.sebi - 2012.09.01. 19:56

   ez Tenyleg röhelyes,egy galaxy note vagy s3 bőven gyorsabb internetezést tesz lehetővé,mint az iphone.
   mellesleg a kijelző mérete miatt a böngészési élmény is sokkal jobb, nem beszélve a flashről ami sokszor hiányzik iphoes böngészésnél….
   sok dologban a legjobb az ios de netezésben sajnos nincs esélye az android ellen…. ezt ugy írom mint tapasztalt ios használó….

 4. Robert - 2012.09.02. 11:27

  Ha ugy irnád hogy ios felhasználó vagy akkor tudnád, hogy jó egy éve megjeleniti a flash tartalmakat. Cydiával 2010 februárja óta… Ha te nem egy olcsó androifos felhasználo lennél akkor értenéd, hogy nem a flashról szól hanem a felhasználoi élményről. A kijelző mérete az oké. Ki igy ki ugy szereti. A többiben és a sebességben akinek min 4-ese van tudhatja a különbséget.

 5. a.sebi - 2012.09.02. 19:46

  A cydia az egy dolog…. De ezt csak a magunkfajta hard userek használják…. A galaxy noteom böngészési sebességben veri az i 4 emet….gyári icssel van a cucc…..
  Sokkal sokkal jobb a droid sebessége, mondjuk az is igaz hogy a note 2 magos…
  Viszont egy 1magos 1ghz droid nem veri meg az i4 et
  !
  De a galaxy s 3 mar bőven elveri a 4s t…. De még az one x is.. Van flash jobb a kijelzö merete, sebessége. Miről beszélünk?

  • Anorexia Nervosa - 2012.09.04. 21:57

   Megint a kijelző méretéről okoskodsz, mindenkinek másra van szüksége, fogd már fel végre. Egyfolytában félkézzel nyomogatom a telefonomat, a 3,5 nél nagyobb kijelzőt egyszerűen nem éri át az ujjam, még ha összeszarom magam akkor se, és ezzel még nagyon sokan így lehetnek, nincs kis kezem nekem sem. Velem így baszott ki a természet, neked meg tetűlassú felfogás adatott. Persze ezt egy magadfajta hard usernek hiába magyarázom.

   De ha már böngészésről van szó, abszolut szükségtelennek tartom hogy a telefonon élmény legyen netezni, csak azt kell megnézni ami szükséges, élvezkedésre kitalálták egy ideje az olyanokat hogy asztali, laptop, tablet és miegymás. Plusz, ma már alig adódhat olyan helyzet amit akármilyen 1,5 éves vagy újabb okostelefonon ne lehetne megoldani.

 6. Gombóc - 2012.09.02. 21:13

  Miről beszélünk ? a.Sebi értelmezd újra sztm. a cikket, Adatforgalomról van szó és nem a böngésző sebességéről. wtf ? Apple mobil eszközeire sokkal magasabb színvonalú játékok, programok jelennek meg, ez ösztönzi a felhasználókat azok letöltésére és voálá így jön létre a 8x-os adatforgalom. Továbbá iphone-t általában tudatosan vesznek az emberek célhasználatra éppen pont az tartalom végett, Android átlagát pedig lehúzza a belépőszegmens totális tartalom szegénysége.

  Flash pedig már elég régóta van iOS-re, de ez sem jelent semmit hiszen már az Androidos kacatokat sem támogatja, a Flash halott.. ennyi..

  De, hogy minden rosszban legyen valami jó a kijelzőméretben igazad van.

 7. Robert - 2012.09.02. 22:24

  Azt elfelejtettem leirni, hogy a kijelző mérete az s3 nál nekem is nagyon tetszett. Utánna az iphonom fura volt. De az s3 (ami egyébként az új iphone vetélytársa nem a 4s-é) szoval elég nehéz volt zsebre vágnom…
  Nem negativ vélemény ez, csak ugy mondom.
  Amiben viszont még teljesen biztos vagyok az az anyag mínőség!
  Egy telefont sem fogtam még ami annyira massziv és minőségi érzést adott volna mint a iphone…

Szólj hozzá Te is!