Vegyél részt bicikliversenyen otthonról az iPhone segítségével

Helme 2012.09.01. 17:14 Apple, Egyéb 0 db 483

Mostantól hozzáadhatjuk az iPhone készülékkel vezérelhető listánkhoz a biciklit is. De itt most nem csak arra kell gondolni, hogy miközben tekerünk egy biciklis programmal navigálunk vagy épp zenét hallgatunk. A KICKR Power Trainer ezen a héten jelentette be, hogy hamarosan elérhetővé válik az App Store kínálatában a legújabb fejlesztésük, mellyel képesek leszünk otthonról szimulálni a valós biciklizési körülményeket.

Emelkedőket, lejtőket és bukkanókat is képes lesz majd szimulálni az alkalmazás, melyhez letölthetünk majd GPS koordinátákkal ellátott bicikliútvonalakat is (Kinomap és TrainerRoad alkalmazás támogatott). Ezeket aztán otthon kivetítve a nagyképernyős tévére, lehetőségünk lesz csatlakoztatni az iPhone készüléket, így miközben tekerünk és látjuk, hogy egy hosszabb emelkedő szakasz jön, úgy érezhetjük, hogy a pedálok tekerése is egyre nehezebb lesz.

A KICKR a Wahoo Fitness által Bluetooth 4.0 és ANT+ technológiát használ majd, mely párosítható a kedvenc szobakerékpárunkkal. Természetesen a biciklis útvonalak mellett számtalan tréning is bele lesz építve az alkalmazásba, valamint mi magunk is készíthetünk gyakorló utakat a program segítségével. Az alkalmazás várhatóan ez év novemberében érkezik majd, ára azonban még kérdéses, bár az biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!