A Termonukleáris háború elkezdődött! Íme az Apple halállistája…

KeleMan 2012.08.28. 08:48 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 2 903

Múlt hét pénteken zárult le a Samsung és az Apple között zajló per első felvonása. A bíróság bűnösnek találta a Samsungot szabadalmak lopásában és direkt másolásában. 1,05 milliárd dolláros büntetést szabtak ki a dél-koreai vállalatra. Tim Cook, az Apple első embere, egy nyílt levelet is intézett a dolgozóinak, melyben kifejtette, hogy a pereskedés egyáltalán nem a szabadalmakról, vagy a hozzá tartozó pénzről szólt, hanem az értékekről. Az Apple mindig is azért dolgozott, hogy a legjobb termékeket tehessék le az asztalra és nem azért, hogy a versenytársaik ellopják és lemásolják azokat.

Tim Cook az elmúlt egy esztendőben világossá tette, hogy szeretné befejezni a háborúskodást, hiszen ez egyik félnek sem tesz jót. Ettől függetlenül az Android piacra kerülésével anno Steve Jobs “Termonukleáris háborút” is hirdetett. Úgy látszik az Apple vérszemet kapott a nekik kedvező ítélet miatt, így elkészítették az első “halállistát”, melyben azon telefonkészülékek szerepelnek, amelyeket ki kívánnak tiltani az USA-ból.

Bár a Samsung is adott ki közleményt, melyben megpróbálja rossz színben feltüntetni az Apple-t. Ebben a dél-koreaiak úgy vélekednek, hogy ez nem az Apple győzelme volt, hanem a fogyasztók veresége, mivel az Apple rá kívánja majd kényszeríteni az akaratát az emberekre. A Samsung szerint továbbá ez majd csak a magasabb árakhoz fog vezetni hosszabb távon. A bíróság határozata alapján az Apple 2012. augusztus 29-ig kell majd benyújtsa azt a kérvényt, melyben a szabadalomsértésben érintett készülékek tiltására vonatkozik. A Samsung erre 2012. szeptember 12-ig reagálhat.

Az Apple persze nem várt a határidőig. A lista elkészült, melyben a kérdéses telefonok szerepelnek. Íme, azon Androidos készülékek, melyeket az Apple tiltani kíván az USA-ban.

• Galaxy S 4G
• Galaxy S2 AT&T
• Galaxy S2 Skyrocket
• Galaxy S2 T-Mobile
• Galaxy S2 Epic 4G
• Galaxy S Showcase
• Droid Charge
• Galaxy Prevail

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Qpack - 2012.08.28. 10:48

    Hát ez már szánalmas. Nem a pénz, hanem az értékek? Akkor elég lett volna, ha a bírónő helyesel az Apple-nek az 1 milliárd $ helyett? :)

    Ilyen alapon az összes okostelefont ki lehetne tiltani az USA-ból, amin van érintőképernyő és gomb és még a széle is le van kerekítve…

Szólj hozzá Te is!