Visszavásárolja az Apple az iPhone 4S készülékeket

KeleMan 2012.09.01. 19:18 Apple, iPhone 2 hozzászólás 4 973

Lassan már az ajtónkon kopogtat az új iPhone készülék, melynek egyik biztosabb jele, hogy az Apple felvette a Reuse & Recycle programjába az iPhone 4S készüléket is. Az Apple ezen programjának a célja, hogy a használt készülékeket újrahasznosítsák melyért a cupertinóiak általában iTunes Store ajándékutalvánnyal fizetnek, vagy olyan bónokkal, amelyeket a hivatalos Apple Store üzeletiben vásárolhatunk le egy újabb almás termékre.

Az Apple által fizetett összeg természetesen függ az iPhone 4S készülék típusától (16GB, 32GB, 64GB), állapotától és az életkorától is. Állítólag egy 64GB-os kifogástalan állapotú iPhone 4S maximum 345 dollárt ér meg az Apple számára. Természetesen ezen program csupán az USA-ban működik, ahol az Apple az egyik partnerével, a PowerOn-al dolgozik együtt. Ők azok akik kimennek a készülékért és díjmentesen átveszik a telefonokat, hiszen a postaköltséget az Apple állja. Természetesen nem az Apple fizeti a legjobb árakat a készülékek után, például a Nextworth átlagosan 25-30$-al többet fizet.

Itthon egyelőre ilyen lehetőség még nem kínálkozik, mindenesetre aki most szeretne megválni az iPhone készülékétől, annak érdemes ellátogatnia az Apple Reuse & Recycle oldalára, ahol egy rövid állapotfelmérés után kiderül, hogy mennyiért is venné vissza az almás cég a telefont. Ez egy jó összehasonlítási alap lehet ahhoz, hogy tudjuk milyen áron érdemes meghirdetni a készülékünket, például az iPhoneHungary Appróhirdetési oldalán.

Mi is kipróbáltuk az Apple oldalát, ahol egy vadiúj (csupán pár hetes), mindenféle sérülésektől mentes, fehér színű, 32GB-os iPhone 4S készülék árára voltunk kíváncsiak. Az űrlap kitöltése után az Apple 330$-t kínált a telefonért. Ez a mai dollár árfolyamát figyelembe véve kb. 73.000 forintnak felel meg, ellenben az itthoni magasabb árak miatt bőven kérhetünk érte olyan 120.000 Ft-ot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Rudolf - 2012.09.01. 20:10

    Szerintetek az iPhone 4 S ára csökken az iPhone 5 megjelenése vagy a WWDC után ? Mert szeretnék vásárolni egyet jelenleg 500Euróért tudok hozzájutni egy vadi új 4S-hez amit még igy több hónap után sokallok. iPhone 5 nem fog kelleni biztos mert nemszeretem a hatalmas nagy telefonokat :)
    Köszönöm előre is a választ :D

    • KeleMan - 2012.09.02. 01:57

      Biztos, hogy csökkenni fog az ára az iPhone 4S-nek. Az iPhone 3GS kivezetésre kerül és az induló, alap készülék az iPhone 4 lesz.

Szólj hozzá Te is!