A Google megvett egy Apple-közeli céget

Helme 2012.07.22. 23:01 Egyéb, Programok 1 db 604

Gyakran bevett szokás, hogy óriási vállalatok felvásárolnak kis stúdiókat, ha azok valami olyat tesznek le az asztalra, ami gyorsan népszerűvé válik. Egy Apple-közeli céggel most ez történt. A Google megszerezte a Sparrow-t. A pletykák szerint nagyjából 20 millió dollárért valósulhatott meg az üzlet, ami arra enged következtetni, hogy az Apple nem szállt versenybe érte.

A Sparrow egy levélkliens, mely megpróbálja kiváltani az alap mailt, illetve a webes felületeket. Gyorsan, nagy sikereket ért el, pedig nem is olcsó: iPhone-on 2,39, míg iPaden 7,99 euróért lehet hozzájutni. Bár nem sok értékelést kapott, masszív 4 csillagon áll, egyedüli negatívumként a push üzenetek hiányát róják fel, de a fejlesztők már tervezik a frissítésbe ezt a funkciót.

Azonban mostantól nem ez lesz a csapat elsődleges feladata. A Google azt szeretné, ha a Gmail tökéletes lenne az iOS eszközökön. Így a Sparrow levelezőrendszer optimalizálást fog végezni. Érdemes figyelemmel követni a hivatalos Gmail alkalmazás fejlődését, komoly minőségbeli változás kezdődhet. Örülünk, hogy a nyílt rivalizálás ellenére rengeteg pénzt és energiát fordítanak az iOS felhasználói élmény növelésére.

Sparrow (AppStore Link) Sparrow
Fejlesztő: Sparrow by Google

Besorolás: 4+3.5

Ár: 2,99 € Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. totya - 2012.09.09. 20:44

    “iPhone-on 2,39, míg iPaden 7,99 euróért lehet hozzájutni”

    iPaden? ember, sose volt iPadre Sparrow, a jóisten áldjon már meg. van fogalmad arról, hogy miről írsz egyáltalán. nevetséges bmg.

Szólj hozzá Te is!