Újabb adatközpontot épít az Apple

KeleMan 2012.07.23. 11:13 Apple, Egyéb 0 db 235

Az Apple újabb adatközpontot épít, legalábbis egy kisebb kiegészítést a Maidenben található jelenlegi központ mellé. Az Apple már elküldte az új terveket Catawba megyének – adta hírül a Winston Salem Journal. Az almás társaság egy megközelítően 1.954 négyzetméteres kiegészítéssel bővítené az óriási, majdnem 46,500 négyzetméteres jelenlegi központot.

Az új “melléképület” megközelítően 1,9 millió dolláros plusz befektetésébe kerül majd az Apple-nek. Várhatóan ez a kisebb szárny fogja ellátni plusz árammal az iCloud szerverek működését. Az új épületben állítólag csupán 11 szoba, 2 db légkondicionáló, 5 db ventilátor, 6 elektromos fűtőberendezés, 14 db párásító és egy unisex fürdőszoba is található majd.

A fenti Észak-Karolinában található központ mellett folyamatban van még két új, lényegesen nagyobb építkezés is, ahol újabb adatközpontokat húz fel az Apple. Az egyik a Nevadában, Reno városában fog felépülni, míg a másikat Prineville-ben, Oregon államban telepítik majd. Az összes központ a környezettudatosság jegyében épül – állítja az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!