Tíz év börtönre ítéltek egy mobiltelefon-tolvajt Kínában

Helme 2012.07.22. 20:53 Egyéb, Rövidhírek 0 db 306

Tíz év börtönre és pénzbüntetésre ítéltek egy nőt Kínában munkaadója mobiltelefonjának eltulajdonításáért – adta hírül a sina.com hírportál. A 48 éves nő dühében lopta el a telefont, mivel munkaadója több hétig visszatartotta fizetését, és többszöri kérésére sem volt hajlandó rendezni a számlát. A házi segítőként a családnál dolgozó nő úgy gondolta, a telefonnal “kárpótolja magát”. A megfigyelő kamerák azonban leleplezték őt, és a csaknem 70 ezer jüan (2,5 millió forint) értékű mobiltelefon is előkerült.

A Honan (Henan) tartománybeli bíróság épp a telefon árával indokolta a 10 éves börtönbüntetést és a 20 ezer jüanos (714 ezer forint) pénzbírságot. Jogászok és magánemberek ugyanakkor túlságosan szigorúnak tartják a büntetést, mondván, az egyszerű származású házi segítő nem volt tudatában annak, hogy milyen drága készüléket tulajdonított el, és kizárólag bérének ki nem fizetése miatt cselekedett így.

Az eset óriási vitát váltott ki a több százmilliós mikroblogoló közösség tagjai közt, a többség társadalmi igazságtalanságnak tekintette az ügyet, és felháborodásának adott hangot. Sokak szerint a bíróság a gazdagoknak kedvez, s a szegények érdekeit lábbal tiporja. Az ügy hét eleji kipattanása óta több jogász is szakmai segítséget ajánlott fel az elítélt nőnek a döntés elleni fellebbezéshez.

-iPhoneHungary Rövidhírek-

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!