Az iPhone 5 létezik: ez Steve Jobs utolsó nagy projektje

Helme 2011.11.16. 15:14 Apple, iPhone, Steve Jobs 7 hozzászólás 3 811

Amióta megjelent a piacon az iPhone 4S, kétségtelenül kevesebb hír hallható az iPhone 5-ről, ugyanis mindenki azt hiszi, hogy nem is létezik. Az Apple fanok úgy gondolják, hogy csupán spekuláció volt az egész, míg a források a különféle almás portáloknak semmi újjal nem tudnak szolgálni, ráadásul hiteltelenné is váltak. Pedig nem biztos, hogy az iPhone 4S-nek kellett volna most érkeznie. Többen megerősítették, hogy az iPhone 5 létezik, de Steve Jobs miatt jött ki csupán az S változat.

A Rodman & Renshaw elemzője, Ashok Kumar, azt állítja, hogy bizony létezik az iPhone 5, ez volt Steve Jobs utolsó nagy munkája, amibe az összes megmaradt energiáját befektette. Továbbá hozzáteszi azt is, hogy a pletykák igazak voltak, ugyanis valóban vékonyabb és még nagyobb teljesítményű, mint például az iPhone 4S. LTE-t azonban ez a készülék még nem tartalmazta – olvasható a Cnet jelentésében.

Egy másik teszter azt állította, hogy az iPhone 5 nagyobb kijelzővel rendelkezett, mert a 4′-est szerették volna sztenderddé tenni. Épp ez lett a termék veszte. Amikor tesztelték a készüléket hihetetlenül gyors volt, ráadásul a retina display elbújhatott a Super  Amoled plus kijelző mellett.  Egyetlen probléma az akkumulátorral volt, nagyon gyorsan lemerült.

A projektet végül Steve Jobs állította le, mivel nem tetszett neki a méret. Azt azt akarta, hogy az iPhone minidig is egységesen nézzen ki, mert az Android kaotikus volt, hiszen bármilyen telefonra rá lehetett tenni. Tehát a mérete végezte ki az iPhone 5-öt. A fejlesztőknek két hónapja volt összerakni az iPhone 4S-t, ami egy válságmegoldásként jött, de ebben Steve Jobs már nem vett részt. A Sirit is eredetileg az iPhone 5-be szánták –  olvasható  Business Insider oldalán.

A cikk második felét érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis míg a Rodman & Renshaw szavára lehet adni, addig a Business Insider szokott kacsákat írni. A poszt második felét az Index is lehozta, Handrás el is küldte őket a…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. Kitti - 2011.11.16. 16:57

  Akkor most lesz Iphone 5 vagy nem?

  • Cs N - 2012.02.28. 13:23

   Már van.138ezerbe kerül.Sokan azt mondják,hogy nincs és már én is megkaptam az 5ösömre,hogy egy klóm.Csak azért mert vékonyabb az eddig gyártottaknál.De semmivel sem tud többet mint az eddigiek.

 2. Muhadnagy - 2011.11.16. 19:25

  Kitti biztos lesz, jövőre :)

 3. Sleepy - 2011.11.17. 10:30

  Sziasztok!
  Azt írjátok a cikkben, hogy “Amikor tesztelték a készüléket hihetetlenül gyors volt, ráadásul a retina display elbújhatott a Super Amoled plus kijelző mellett. Egyetlen probléma az akkumulátorral volt, nagyon gyorsan lemerült.” Ha a retina display elbújhatott az Amoled mellett, akkor nem az akksi az egyetlen probléma, hanem ez is… Szerintem fordítva szerettétek volna megírni.

  • KeleMan - 2011.11.17. 11:01

   Jogos, amit írsz Sleepy, de az eredeti hírben ez áll. Ez is csak azt mutatja, hogy nagy kamu a cikk. Azt szerintem senki nem vonja kétségbe, hogy van-e iPhone 5. Nyilvánvaló, hogy van. Az hogy ez már egy kész termék, és nem jelentették be, vagy még nem működött megfelelően és csiszolnak rajta, azt senki sem tudja pontosan. Szerintem viszont a Super Amoled kijelző egyáltalán nem feltétlenül jobb, mint a Retina.

 4. dj.cs.knight - 2012.09.09. 13:34

  nekkkkkem máááááá van iphone 5 öm

Szólj hozzá Te is!