Letartóztatták, mert ötször hívta a segélyhívót, mivel nem működött a “kib*szott” iPhone készüléke!

KeleMan 2011.11.16. 11:48 Apple, Egyéb, iPhone 2 hozzászólás 220

Sokszor elgondolkozom azon, hogy ilyenek is csak az USA-ban történhetnek meg… Persze itthon is vannak érdekes telefonhívások különböző szolgáltatókhoz, melyek valamiért kiszivárognak. Anno még régen a Matáv Tudakozóját hívta egy illető, mert panaszt kívánt tenni, máig sem tisztázott, hogy nő vagy férfi volt az illető. Aztán volt a Szalacsis videó, elindult a mém, majd egy idős hölgy a békéscsabai kórház vagy mentőállomását próbálta elérni. Mind-mind fura, de egyben vicces telefonhívások. De a mostani még megdöbbentőbb. A sztori a következő.

Az Illinois államban élő 48 éves Michael Alan Skopec felhívta az ottani segélyhívót, mert nem működött az iPhone készüléke. A férfi vagy nagyon be volt rúgva, vagy, mint ahogy ő maga mondta “nem túl okos”, mindenesetre letartóztatták. A probléma és a férfi dühe abból fakadt, hogy vélhetően nem lett beaktiválva a készülék, így azzal csupán a segélyhívót tudta felhívni, azaz az ottani 911-et.

Az 5 db hívás alatt a 911 “telefonos kisasszonyai” megpróbálták elmagyarázni, hogy menjen be személyesen oda, ahol vásárolta a készüléket, de ezt a férfi képtelen volt felfogni.

Érdekes, egyben vicces, de csúnya szavak is elhagyták a férfi száját. Az első felvetése egyből az alábbi volt.

“My emergency is my fucking phone don’t work.”

“Miért nem működik az iPhone készülékem?” – kérdezte Skopec a telefonos ügyintézőt. “Ez valami olyan dolog, amit az Apple csinált, én nem tudom.” – folytatta. Aztán kiderült, hogy ez nem is az ő hibája, hanem a “kib*szott” AT&T tehet róla. A telefonos kisasszony hiába próbálta rávenni a férfit, hogy menjen be az AT&T-hez, jött a következő hívás…

A második hívásban a legjobb, hogy elkérik a címét, mire a férfi bediktálja azt.

“One oh blah blah blah blah blah blah. Okay, you understand that?”

A harmadik hívásban kérte, hogy kapcsolják neki az AT&T ügyfélszolgálatát, de ezt az operátor nem tette meg.

A negyedik hívásban már említi is a férfi, hogy szeretné aktiválni a készüléket, de nem tudja megtenni.

“I’m trying to get my iPhone enabled.”

Az operátor elmondja, hogy szívesen kiküldene egy járőrt, hogy segítsen, de ezt a férfi elutasítja, azt mondja úgysem tudnának segíteni neki. Erre az operátor megkérdezi, hogy honnan tudja ezt? A férfi válasza az volt, hogy, mert lelőnének engem. A telefonos ügyintéző még megkérdezte a férfit, hogy ivott-e, mire Skopec kategórikus válasza az volt, hogy “Nem, csak nem vagyok túl okos.”

Az ötödik hívásban már egy olyan kezelő fogadta a hívás, akivel már beszélt, így emlékezett a pasasra.

“Hello. What’s wrong with my iPhone?”

A kezelő, most már nem hagyta magát és kategórikusan kijelentette, ha nem adja meg a címét a férfi, akkot felveszi a kapcsolatot a telefontársasággal és onnan kéri ki a címet. A férfi nem örült annak, hogy rendőrök fognak érte menni. Nem hitte el, hogy az iPhone problémáját meg tudnák oldani.

Skopecet később ittas állapotban találták és letartóztatták, miután nem volt hajlandó eleget tenni az ottani járőrök felszólításának. Mivel akadályozta a rendőrséget, és ellenállt, vétséget követett el. Várhatóan pénteken már bíróság elé is állítják.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. iMike - 2011.11.16. 15:59

    “Sokszor elgondolkozom azon, hogy ilyenek is csak az USA-ban történhetnek meg… Persze itthon is vannak érdekes telefonhívások különböző szolgáltatókhoz, melyek valamiért kiszivárognak. Anno még régen a Matáv Tudakozóját hívta egy illető, mert panaszt kívánt tenni, máig sem tisztázott, hogy nő vagy férfi volt az illető. Aztán volt a Szalacsis videó, elindult a mém, majd egy idős hölgy a békéscsabai kórház vagy mentőállomását próbálta elérni. Mind-mind fura, de egyben vicces telefonhívások.”

    Még hogy itt nincsenek ilyenek? :D
    -Magyarországon itt azért hívták a 112 -t mert nemérte el a kanapé másik végén lévő TV távirányítót.
    -Meg hogy elégett a kajája és követel újat..
    -Meg hogy kiégett az égő a lámpába és nem éri el a létrát h kicserélje és rendelni akar egy magas mentőst…

    Itt is vannak ilyenek,vicc az egész. :D

    • KeleMan - 2011.11.16. 20:06

      iMike: Azoket a beszélgetéseket, amiről te beszélsz valahol el lehet érni? :)

Szólj hozzá Te is!