iGenius: Hogyan változtatta meg Steve Jobs a világot?

Helme 2011.10.12. 18:25 Apple, iPhone, Steve Jobs 7 hozzászólás 580

Innováció, inspiráció és képzelőerő – ezek azok a szavak, amelyekkel Steve Jobs munkásságát méltatják szerte a világon. Az Apple Inc. október elején elhunyt társalapító-vezérigazgatójáról különleges, egyórás dokumentumfilmmel emlékezik meg a Discovery Channel, melyet közvetlenül Steve Jobs halála után forgattak az Állítólag… műsorvezetőivel. A filmben megszólalnak Jobs közeli munkatársai, barátai, búcsút véve és tisztelegve a géniusz emléke előtt. A film az október 16-i, amerikai világpremier után november elsején lesz látható Magyarországon.

Steve Jobs kétségkívül korunk egyik legsokoldalúbb és legbefolyásosabb személye volt. Jobs segítette elő, hogy tömegekhez jutott el a személyi számítógép, mely nyomán olyan újítások születtek, amelyek teljesen megváltoztatták az életünket. Szerepe van abban, ahogy ma dolgozunk, filmeket nézünk, zenét hallgatunk, és ahogy ismerőseinkkel kapcsolatot tartunk. Alkotásainak hatása a modern életstílusra, az informatikára és a gazdaságra felülmúlhatatlan. Az Apple termékek megannyi iparágba új minőséget hoztak, valódi motorként segítették a felhasználók kreativitásának kiteljesedését.

Az Apple ikonikus vezetőjének élettörténetét a Discovery Channel Állítólag… című tudományos sorozatának műsorvezetői, Jamie Hyneman és Adam Savage mutatják be, akik nagy tisztelői Steve Jobsnak. Akárcsak Dr. Michio Kaku elméleti fizikus, aki a Discovery Science Sci-Fi tudmány című műsorát vezeti, s aki szintén elmondja gondolatait a dokumentumfilmben. A műsorban ismert informatikai szakemberek és Steve Jobs közeli barátai is megszólalnak, például Daniel Kottke, aki indiai útjára kísérte, valamint John Draper mérnök, aki elindította őt pályáján. Neves újságírók róják le tiszteletüket Jobs előtt olyan vezető médiumoktól, mint a New York Times, a Fortune vagy a Billboard. Az énekes Stevie Wonder és Pete Wentz arról emlékezik, milyen hatással voltak karrierjükre az Apple vezérének innovációi.

„Valaki azt mondta, hogy a mások által kikövezett útra lépni ésszerű cselekedet. Ebből viszont az következik, hogy ésszerűtlen emberek hoznak változást, viszik előre a világot. Steve Jobs ilyen értelemben ésszerűtlen ember volt. Nem elégedett meg azzal, hogy azt kínálja nekünk, amire szükségünk van, hanem újraértelmezte a digitális térhez fűződő gondolatainkat és elvárásainkat a hatékonyságról, kreativitásról, zenéről, kommunikációról, média- vagy művészetfogyasztásról. Közvetve és közvetlenül is hatással volt mindannyiunk életére.” – nyilatkozta a műsor kapcsán Adam Savage.

„iGENIUS: HOGYAN VÁLTOZTATTA MEG STEVE JOBS A VILÁGOT?” NOVEMBER 1-JÉN, KEDDEN 12.00, 17.00 ÉS 21.00 ÓRAKOR, CSAK A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. KeleMan - 2011.10.12. 18:34

  IPTV beállítva felvételre! :)

 2. ProudBrony - 2011.10.12. 21:26

  Telefon naptár beállítva 3 alkalomra..
  Ha már itt vagyok, valaki esetleg nem szeretne értékesíteni iPhone 4-et? Vagy cserélni X10-re? Mert ugyan 5-ös áron vettem, és jó telefon, de hiányzik belőle Steve “keze”.

 3. roliii. - 2011.11.02. 08:44

  ha feltöltötted valahova léci küld el nekem mert sajnos nemtudtam megnézni :s :(
  roland547@gmail.hu

 4. Gabor.g21 - 2011.11.06. 01:35

  skacok én le maradtam róla.. valahogy szeretném pótolni mert nagyon érdekel! valahogyan tudassátok már velem hogyan tudnám megtekinteni ezt a filmet. köszönöm előre is. az e-mail címem: gabor.g21@gmail.com

Szólj hozzá Te is!