Elhunyt Steve Jobs, az Apple ikonikus vezetője

KeleMan 2011.10.06. 11:10 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 7 hozzászólás 819

Steve Jobs, az Apple ikonikus vezetője, életének 56. évében elhunyt. Csupán egy nap telt el az Apple konferencia óta, de nem gondoltuk volna, hogy hamarosan erről kell írnunk, minthogy nem jelenik meg idén az iPhone 5. Most mégis egy olyan sokkoló hír fogadott bennünket az Apple hivatalos oldalán, amit először nem is fogtunk fel. Az almás vállalat honlapján rá emlékeznek.

“Az Apple elvesztette látnoki és kreatív zsenijét, a világ pedig elvesztett egy fantasztikus embert. Akik közülünk szerencsések voltak ahhoz, hogy ismerhették őt és vele dolgozhattak, tudják, hogy egy kedves barátot és egy inspiráló mentort vesztettek el. Steve egy vállalatot hagyott maga mögött, amit csak ő tudott felépíteni, szelleme örökké meg fogja határozni az Apple-t.”

Steve Jobs 2011. augusztus 25-ig vezette a céget, ekkor mondott le vezérigazgatói tisztségéről. Bár két évvel korábban hosszabb betegszabadságot vett ki, miután májátültetést hajtottak végre rajta betegsége kezelése részeként. Az Apple arcának tekintett technológiai guru régóta hasnyálmirigyrákban szenvedett. A hírt az Apple jelentette be, amelynek honlapján egy rövid megemlékező szöveget és Steve Jobs fényképét is elhelyezték.

Az Apple Steve Jobs vezetése alatt rukkolt elő a monitorral egybeépített iMac asztali számítógépekkel, az iPod zenelejátszóval, majd az iPhone okostelefonnal és az iPad táblagéppel is. Steve Jobs hozzátartozói röviden kommentálták csak a halálhírt, mely szerint békésen, családja körében hagyta el világunkat.

Tim Cook az Apple jelenlegi CEO-ja, az alábbi levelet intézte az Apple dolgozóinak.

“Nagyon rossz hírt kell tudatnom veletek. Steve ma távozott közülünk. Nincsenek szavak, amikkel ki lehetne fejezni a halála miatt érzett szomorúságot és a hálát a lehetőségért, hogy vele dolgozhattam.”

Egyik régi barátja, Bill Gates is szomorúságának adott hangot.

“Mély szomorúsággal vettem tudomásul Steve Jobs halálhírét. Harminc éve találkoztunk először, életünk több mint felében kollégák, versenytársak és barátok voltunk. A világ ritkán találkozik olyan nagy hatású emberrel, mint Steve Jobs, akinek munkáját még sok generáció érzi majd. Mérhetetlenül hiányozni fog.”

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is nyilatkozott.

“Steve, köszönöm, hogy a mentorom és a barátom voltál. Köszönöm, hogy megmutattad, hogyan változtatta meg a világot, amit építettél. Hiányozni fogsz.”

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a következőket nyilatkozta.

“Steve a legnagyobb amerikai újítók közt volt. Elég bátor, hogy másként gondolkozzon, elég merész, hogy azt higgye, meg tudja változtatni a világot és elég tehetséges ahhoz, hogy ezt meg is tegye. Azzal, hogy garázsából kiindulva felépítette a bolygó egyik legsikeresebb vállalatát, példázza az amerikai szellem találékonyságát. A világ egy látnokot vesztette el. És Steve sikerének legnagyobb bizonyítéka talán az, hogy a hírről rengetegen egy olyan eszközről értesültek, amit ő talált fel. Michellel sokat gondolunk Steve feleségére, Laurene-re, valamint családjukra, és imádkozunk értük.”

A mai napon végleg lezárult egy korszak az Apple életében. Több millió ember életében, akikre Steve és az Apple olyan nagy hatással volt. Mi is elköszönünk Tőled Steve. Isten veled, nyugodj békében.

“‎Olyan csend van így Nélküled,
Hogy szinte hallani,
Amit még utoljára
Akartál mondani.”

                     (Váci Mihály)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. Bbauer - 2011.10.06. 11:25

  Egy gyász vers ami sztem tökéletesen illik Steve Jobs mukájához :(
  “Nem hal meg az, ki milliókra költi
  Dús élte kincsét, ámbár napja múl;
  Hanem lerázván, ami benne földi,
  Egy éltető eszmévé fínomul,
  Mely fennmarad s nőttön nő tiszta fénye,
  Amint időben, térben távozik;
  Melyhez tekint fel az utód erénye:
  Óhajt, remél, hisz és imádkozik.”
  (Arany János)

  Isten nyugosztalja :(

 2. Attila Bara - 2011.10.06. 19:43

  Nyugodjon békében :-|

 3. Camel - 2011.10.06. 21:31

  Basszus nem is ismertem de elszomorodtam :( Viszlát akkor steve…

 4. Erik 563 - 2011.10.07. 07:05

  Nyugodj Békébe Steve! :'(

 5. Soma Arnold Tóth - 2011.10.07. 12:22

  Nem lesz vhol megemlékezés? mondjuk pesten

 6. Gergő - 2011.10.07. 12:54

  Kérdésem lenne, nem tudom hova írjam, ezért írom ide. Free-be regeltem AppStore-ba és le szeretnék tölteni egy 3 eurós játékot. Rámegyek h letöltés, ha ott megadom a kártyaszámot és a pint, akkor jó lesz? Csak a 2 eurót vonja le? Nincs más amit levonna? És van ott egy lejárati idő is, az mi? :) Még egy kérdés, ha ezt megcsinálom akkor onnantól fizetős lesz az accountomvagy ez csak egyszeri megoldás lenne? Előre is köszönöm a válaszokat. :)

 7. Gergő - 2011.10.07. 14:00

  *3

Szólj hozzá Te is!