A Samsung betiltatná az iPhone 4S készülékek forgalmazását Olaszországban és Franciaországban

KeleMan 2011.10.05. 18:13 Apple, Egyéb, iPhone 4 hozzászólás 196

A Samsung szerintem alig várta, hogy az Apple bejelentse és bemutassa az új iPhone készüléket. A Samsung a hivatalos blogján is közzétette, hogy 2011 október 5-én előzetes végzéseket kért az olasz és francia bíróságokon, hogy az iPhone 4S készülék egyáltalán ne kerülhessen forgalomba. A Samung azt állítja, hogy az Apple súlyosan megsértette a technológiájukat. Az egyik ilyen szabványuk, az úgynevezett WCDMA hálózatokhoz tartozik, mely a 3G (HSDPA) hálózatokhoz való csatlakozást biztosítja. Ez utóbbi elengedhetetlen része a megbízható távközlési hálózatok működtetéséhez.

Samsung Electronics will file separate preliminary injunction motions in Paris, France and Milano, Italy on October 5 local time requesting the courts block the sale of Apple’s iPhone 4S in the respective markets.

Samsung’s preliminary injunction requests in France and Italy will each cite two patent infringements related to wireless telecommunications technology, specifically Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) standards for 3G mobile handsets.

The infringed technology is essential to the reliable functioning of telecom networks and devices and Samsung believes that Apple’s violation as being too severe and that the iPhone 4S should be barred from sales.

Apple has continued to flagrantly violate our intellectual property rights and free ride on our technology. We believe it is now necessary to take legal action to protect our innovation.

Samsung plans to file preliminary injunctions in other countries after further review.

A Samsung amúgy tervezi, hogy később akár más országokban is kezdeményezni fogja a hasonló előzetes végzéseknek való benyújtását az illetékes szervekhez.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. KovacsKevin - 2011.10.05. 21:03

  csicska :)

 2. Dr.G. - 2011.10.06. 09:21

  R.I.P. STEVE!!! :(

 3. Kovács Bence Bűvész - 2011.10.06. 09:49

  Most, hogy Steve elment, ideje lenne békét kötni, és abbahagyni ezt a kölcsönös perelgetős hüjeséget…

 4. Ewfeq - 2011.10.08. 00:01

  tökmindegy ez a sok per az egész csak egy pénz tologatás , ugyis a samu gyártya az iphone fő alkotórészeit nemértem mire fel az a sok per

Szólj hozzá Te is!