Az iPhone 4S-el érkezik az egységes akkumulátor töltő is

KeleMan 2011.10.05. 17:21 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 425

Ez év elején megírtuk, hogy egyévnyi munka és egyeztetés után az európai szabványügyi szervezetek (CENELEC és ETSI) végre megállapodtak, hogy milyen is legyen az egységes mobiltöltő. Még 2009 nyarán szavazta meg az Európai Bizottság az egységes mobiltöltő bevezetését. A mikro USB csatlakozó győzedelmeskedett, ezt választották a hivatalos szabványnak. 2011-től pedig állítólag csak azt ezt támogató készülékeket lehet forgalomba hozni az Európai Unióban.

Az egységesítést több mobiltelefongyártó – köztük az Apple is – támogatta. Természetesen már akkor elindultak a találgatások, hogy vajon mihez fog kezdeni az Apple a saját 30 tűs csatlakozója miatt. Nos a válasz megérkezett. Az iPhone 4S bevezetésével együtt fog érkezni az a mikro USB adapter mellyel az Apple lehetőséget ad arra, hogy bármilyen más mikro USB töltővel az iPhone készülékünket is tölthessük. Az európai emberek számára mindez egy fontos momentum, de nem valószínű, hogy ez az adapter megjelenne a készülék dobozában is.

Az Apple angliai online boltjában már megtekinthető a termék, mely ára 8 fontban van megállapítva, ami jelenlegi árfolyamon közel 3 ezer forintba kerül. Tehát az új töltő-adapter érkezik, azonban ez egy opcionálisan megvásárolható kiegészítő lesz, nem pedig az iPhone 4S tartozéka.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Greg - 2011.10.07. 07:42

    Mitől is egységes, ha az Apple-hez kell adapter!?

Szólj hozzá Te is!