Az iPhone 5-nek nehéz lesz megfelelnie mindenkinek

Helme 2011.10.03. 21:24 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 4 hozzászólás 175

Több mint 127 millió iPhone-t adtak el 2007 óta, mely horribilis szám, talán még az Apple-nél sem gondolták, hogy ennyire népszerű lesz a telefonjuk, ami anno valóban innovatív és teljesen egyedülálló volt. Most azonban változott a helyzet: sokszereplős lett az igazi felsőkategóriás okostelefon piac. Így már nem jöhet ki az Almás vállalat akármivel, a konkurenciát figyelembe kell venni.

Az már biztos, hogy a cég fejleszt egy új, jobb készüléket, ami biztosan vékonyabb lesz, illetve minimum 8 megapixeles kamera fog benne helyet foglalni. A részletek azonban még egyáltalán nem világosak, senki nem tudja, hogy holnap bemutatják-e, vagy még dolgoznak-e rajta.

A legnagyobb kérdés most az, hogy melyek azok a funkciók, mely hatására a tulajdonosok lecserélik az előző szériát, míg az eddig más készülékek használók inkább az új iPhone-ra váltanak. Az elmúlt években az Apple folyamatosan alakította a designt, illetve fejlesztette a szoftvert, hogy mindig friss és egyedi legyen, meglepje a jelenlegi és a leendő tulajdonosokat. Az iOS felborította a piacot, s még mindig olyan felhasználói élményt képes átadni, melyet egyetlen egy rendszer sem (bár az Android elég közel áll hozzá, de az sem az igazi).

Az Apple-nek most kellett szembesülnie azzal, hogy a vetélytársak, mint például a Google, kezdik beérni őket, már nem lehet  az Androidot félvállról venni, komoly piaci részt szerzett magának. Egyes készülékek már túl is lépték az iPhone 4-et, így valamit tenni kell, mielőtt túl nagy lenne a gond.

A Nielesen szerint a smartphone piacon az Android 43%-ot, míg az Apple 23%-ot birtokol, bár még mindig az Almás cég a legnagyobb termelő. Kérdés, hogy meddig tarthatja meg az elsőségét. Egyes felmérések azonban még mindig azt támasztják alá, hogy nagy az iPhone-ok iránti kereslet, egy felmérés szerint a megkérdezett fogyasztók 46%-a tervezi, hogy átvált a következő generációs iPhone-ra amikor megérkezik. (Megjegyzés: Valamint 3 Androidos felhasználóból 1 valószínűleg vált iPhone-ra… – KeleMan)

“Bár sok felhasználó designbeli változást is vár, kell lennie egy pontnak, ahol az elvárások túllépik a teljesíthető képességeket”- mondta Roger Kay elemző a WSJ-nek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

 1. fckifos - 2011.10.03. 22:33

  Na gyerekek,
  Hagyjuk ezt a felesleges cirkuszi felhajtást.
  Lesz új ifos azt kész, holnap valószínűleg bejelentik aztán kész.
  Majd Magyarországon meglehet venni decemberben, megint sok megszálott megy aztán megveszi.
  és akkor mi lesz?
  majd a Samsung vagy a htc vagy az lg vagy a noname hurka csinál egy jobbat.
  én használok ifos4 et, de szerintem egy korlátozott szar, gyorsan merül mint a picsa a szar antenna probléma is létezik, úgyhogy ha ezt én tavaly tudtam volna, hogy ilyen akkor tuti nem veszem meg, több benne az idegesítő dolog mint a hasznos.
  az iPad 2 az más, az rendben van.
  nem értem mit remegtek ezért a játék szarért.

  • Fox7Day - 2011.10.03. 22:42

   vicc vagy :D XD

 2. Kkatonamg42 - 2011.10.03. 23:36

  Az Apple másfél évig ült az új telón. Ha a világ egyik legnagyobb és leginovatívabb vállalata csak egy proci és kamera tuningot tud ennyi idő alatt felmutatni akkor komolyan csalódnék bennük! Szóval igen, kedden joggal várom a csodát és a “hűbammeg” érzést :-)

 3. Krisz Lovag - 2011.10.05. 21:54

  Az a videó kamu hogy van egy ien kivetitője az Iphone 5nek?

Szólj hozzá Te is!