Nielsen: Felesleges Androidra a több százezer alkalmazás

Helme 2011.08.21. 17:42 Apple, Egyéb 0 db 153

Amikor a felhasználók a mobiljukkal nem telefonálnak, akkor általában megnézik a híreket, az időjárást a neten, vagy bekapcsolnak egy applikációt játékra vagy egyéb teendő elvégézésre. A Nielsen végzett egy kutatást, s bár csak Androidra készült el, mégis érdekes lehet az iPhone tulajdonosok számára is.

(x)Hirdetés
(x)Hirdetés

Az USA felhasználókat vizsgálták, melyből kiderült, hogy naponta mindössze 56 percet töltenek el átlagosan interneten barangolva, illetve applikációkat használva. A közel egy órában 33% jut a webre, míg 67% a programokra.

Ennél érdekesebb azonban az, hogy bár több százezer alkalmazás található meg a Marketben, a legjobb 50-nel töltik el a felhasználók az idejük 61%-át. Azaz több, mint 249 ezer programnak kell osztoznia a maradék 39%-on, ami bizony eléggé kevés. Az adatokból tehát az szürhető le, hogy csak abban az esetben érdemes Androidra fejleszteni, ha az bekerül a legjobbak közé, ugyanis a Market keresője még nagyon gyerekcipőben jár, az AppStore messze megelőzi használhatóságban ezt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!