Steve Jobs már nem erőskezű vezér

Helme 2011.08.05. 05:47 iPhone, Steve Jobs 2 hozzászólás 177

Kétségtelenül Steve Jobs az Apple arca. Nem kell a cégnek különféle sztárokkal promózni a termékeket, elég ha Jobs képét rakják oda a plakátokra. Azonban nagyon sokat betegeskedett az elmúlt időszakban. Többen úgy tartották, hogy teljesen kivonul a cég irányításából. Ezt az Apple részvények is megérezték, elemzők úgy vélik, hogy Jobs nélkül összeroppanhat a vállalat. Nem most, majd később, nem lesznek képesek olyan marketinges koordinációt végezni, mint eddig.

(x)Hirdetés
(x)Hirdetés

Tim Bajarin elemző szerint Steve Jobs már nem a régi önmaga, nem olyan erőskezű vezér mint régen volt. Mint írásában kifejtette, Jobs beszél a vezetőkkel, koordinál, de inkább a nagyobb dolgokra fókuszál, s nem fektet energiát a részletekbe. Komoly dolgok még mindig nem kerülhetnek ki az ő engedélye nélkül, de Tim Cookkal folyamatosan egyeztet.

A jelek szerint Steve Jobs lassan fog kihátrálni a cég irányításából. Azért nem jelenti be a távozását, mert nem akarnak tőzsdén komolyabb esést elszenvedni. Olyan, mintha ő csak azért lenne ott, hogy stabil vállalat látszatát keltsék. Mindenesetre amíg Jobs irányítja a szálakat komoly gond nem lehet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. yobbew - 2011.08.05. 17:03

    Azért a Ford “T-modell” óta is születtek jó Fordok, pedig gyanítható hogy nem az öreg Hanry gyártja őket. :)

  2. antifos - 2011.08.05. 22:37

    komoly gond mar van.
    az Apple elkezdett lefelé szárnyalni, azaz inkább zuhanni.

Szólj hozzá Te is!