Lezárult a szavazás! Új szavazás indult!

KeleMan 2011.04.06. 04:24 Apple, Egyéb, iPad, Szavazás 1 db 251

Lezárult előző szavazásunk, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy az iPad 2 premierjekor hányan fognak vásárolni az Apple új táblagépéből. Az eredmények alul láthatóak, összesen 447 szavazat érkezett, melyeket ezúton is köszönünk nektek! Jól látszik, hogy a szavazók majd 20%-a már az első nap megvenné, míg további 26%-a pedig az első bemutatók és tesztek után tervezi a vásárlást. (Reméljük, akik az első választ jelölték sikeresen már a kezükben tartják a 2. generációs Apple táblát.) Sokan azonban (közel 22%) azt mondja, hogy számukra nincs szükség egyáltalán sem Apple, sem pedig más táblagépre jelenleg.

Ezen kívül az iPad 2 Feketét vagy Fehéret? cikkben is elhelyeztünk egy szavazást, melyben arról kérdeztünk benneteket, hogy melyik színű modellt fogjátok választani, amennyiben vásároltok iPad 2-es készüléket. Itt összesen 321 db szavazat érkezett. Az arányokat figyelembe véve pedig elmondható, hogy a fekete színű modell keresletének az aránya több, mint 80%-os. Így 5 db iPad 2-es gépből csak 1 ember választana fehér színűt. Persze, hogy a valós arányok milyenek nem tudni, de Handrás – még a bevezetés előtt – azt mondta, hogy ő olyan 60-40%-os arányra saccol.

Persze, mint mindig, most is új szavazást indítunk. Az utóbbi időben elszaporodtak Magyarországon is a digitális magazin kiadványok, ezek közül pedig már egyre több iPad készülékekre is elérhető, gondoljunk csak az Éva, vagy akár az SM.Magazin bemutatóira. Persze ezen ingyenes kiadványok mellett a Dimag Reader foglalkozik még Magyarországon az “e-magazinok” értékesítésével, akik összefogják az újságok kiadóit és akár számítógépen, akár táblagépen egy alkalmazás segítségével megjelenítik a tartalmakat számunkra. Legutóbb azonban találkoztam a Digitalstand.hu hirdetésével is, ahol szintén lehet digitális újságokat és magazinokat vásárolni. Sajnos itt még nem érhető el applikáció, de ha iPad készülékről indítjuk el az oldalukat a Safariban, akkor egy teljesen más felület fogad, mintha számítógépről néznénk. Ezen felületen pedig bármikor megtekinthetjük a nyomtatott sajtótermékek elektronikus kiadását.

Na de mi is lesz a kérdés? Nos, az ár! Mint, ahogy más országokban Magyarországon is ha egy igazán színvonalas újságárushoz betér az ember roskadásig vannak a polcok mindenféle napilapokkal, heti vagy akár havi megjelenésű kiadványokkal. Az ár a 100Ft-os bulvárlapoktól a 2000-2500 Ft-os szaklapokig terjed, amelyekhez szinte minden esetben jár valamilyen cd vagy dvd melléklet is. No de mi történik akkor, ha egy-egy ilyen lapot digitálisan tölthetünk le. Az esetleg mellé adott kiegészítőt nyilván bukjuk, de nem mindenkinek van erre szüksége, így sokak számára egy igen erős alternatíva lehet egy ilyen jellegű előfizetés. Mint említettem nagyon sok fajta újság és magazin elérhető itthon, így arra gondoltam, hogy a forintális árat mellőzve inkább százalékosan várjuk a válaszaitokat.


Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. icsabesz - 2011.04.08. 20:09

    Helló!

    Nem akarok senkit reklámozni, nem azért írom, de a mostani szavazáshoz kapcsolódik. A http://www.kuponvilag.hu -n a dimag readerhez most meg lehet venni a Vox Magazin negyed éves előfizetését 299 Ft-ért. Szerintem ez egy jó kezdés a digitális magazinnal való ismerkedéshez.

    Üdv:

    Icsabesz

Szólj hozzá Te is!