SM.Mag – Tölthető az iPad-es alkalmazás

KeleMan 2011.03.18. 17:16 Apple, Egyéb, iPad, Kiemelt hírek, Programok 2 hozzászólás 203

Megérkezett az Sm.mag nevű offline, ingyenes közösségi média magazinnak az alkalmazása iPad készülékekre a tegnapi napon. Az Sm.mag tulajdonképpen egy, az internetről letölthető, offline közösségi magazin, mely egy hónapról-hónapra megjelenő újságot takar. A szerkesztők célja, annak az űrnek a betöltése, mely jelenleg Magyarországon még nem bevett szokás, hiszen a legtöbb magazinnak, újságárusnál megvásárolható lapnak van internetes oldala. Itt azonban nincs nyomtatott változat, csak digitális. Természetesen az Sm.mag magazinnak is van weboldala, ahonnan akár pdf, epub, issue, scribd változatban is letölthető a magazin. Persze akinek van iPad táblája, annak erősen ajánlott, hogy az ingyenes Sm.mag alkalmazást letöltse és azon belül a legfrissebb márciusi számot, mely a magazin életében a 2. lapszám. (Kíváncsi vagyok rá, hogy a februári szám később elérhető lesz-e szintén az alkalmazáson belül.)

“Ingyenesen közösségi média magazinnal bővült a magyarországi sajtó. Az ötletet az felismerés adta, hogy ugyan a hazai IT szektor az elmúlt fel évben az e-book olvasók és táblagépek beszerzéséről szólt, a magyar nyelvű tartalom ezekre az eszközökre egyelőre igencsak szegényes maradt. Magazinunk ezt az űrt kívánja betölteni, hiszen amint eljutunk a célpiac hordozható eszközére, már internettől független médiumként jelenünk meg. Havi magazinként az oldal közösségét csupán a klasszikus közösségi média csatornákon keresztül szólítjuk meg, hiszen csak ezeken a felületeken tudjuk fenntartani a felhasználók érdeklődését. Azt gondoljuk, hogy azok fognak szeretni bennünket, akik szeretik az innovatív ötleteket és mindazokat, akik megvalósítják ezeket.”

A megvalósítás tökéletes, mind álló, mind pedig fekvő nézetben olvasható a magazin. Az alkalmazáson belül “Tartalomjegyzék” is megtalálható, jobbra-balra görgetve olvashatjuk az újságot, míg egy-egy hosszabb cikknél le és fel is scrollozhatunk a tartalomban. Egy ideig azt hittem, hogy saját megvalósítás, de pont akkor töltöttem le a Vogue magazint is és akkor láttam, hogy egy és ugyanaz a felület. Kicsit kutakodtam a neten és kiderült, hogy az Adobe InDesign CS5 Digital Publishing felületét használja (ezt használja a Wired vagy akár a The New Yorker magazin is). Persze hangsúlyozom, ez utóbbi semmit sem von le az alkalmazás értékéből, sőt. Látványos és letisztult felületet biztosít az olvasáshoz. És ami a legjobb, magyar nyelven szól hozzánk. Akit érdekelnek a tech világ hírei, nyitott a közösségi dolgok felé, érdekes emberekkel való interjúkra kíváncsi azoknak feltétlen ajánlom a magazin átlapozását.


Letöltöm – Ingyenes

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Váraljay Gabr - 2011.03.18. 22:06

    Köszönjük az írást! :)

Szólj hozzá Te is!