Iszonyatosan drága lett az új Mac Pro; újabb csúcsokat döntöget az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2019.12.14. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 125

Ismételten eltelt egy újabb hét, lassan pedig a 2019-es év is véget ér, így összeszedtük az ötvenedik hét legérdekesebb híreit.

macpro

Többe kerül az új, kimaxolt Mac Pro, mint egy Audi A6-os

Az idei év vége előtt nem sokkal jelent meg a legújabb Mac Pro, melyre már egy fél éve várunk. Eddig nem sok mindent tudhattunk a magyar árszabásokról, azonban most, hogy tegnap óta hivatalosan is kapható a masina, megtudtuk, hogy mennyitől indul, valamint mennyibe kerül a kimaxolt változat.

mac-pro-pro-display-xdr

Bővebben itt.

Az egyik korábbi vezető mérnökét perli az Apple

Korábban megszokhattuk, hogy az Apple folyamatosan perel különböző nagyvállalatokat, ha a szabadalomsértés bármilyen formáját is észreveszik. Sokáig nem volt ilyenre eset, azonban most, egy korábbi vezető mérnöküket pereltek be, aki az A szériás chipek fejlesztésében vett részt az elmúlt évek folyamán.

Apple-suing-former-A-series-chip-lead-Gerard-Williams

Bővebben itt.

Megjelent az iOS 13.3, iPadOS 13.3, watchOS 6.1.1 és a tvOS 13.3

Csupán tegnap számoltunk be arról, hogy napokon belül érkeznek az új rendszerek, azonban most, egy nappal később az Apple kiadta az iOS 13.3, iPadOS 13.3, watchOS 6.1.1 és a tvOS 13.3-as változatát. Ahogyan lenni szokott, az új szoftverek számos újdonságot és hibajavítást rejtenek magukban. A watchOS és a tvOS esetén nem ment bele a pontos hibajavításokba a kaliforniai vállalat, azonban a másik két rendszerhez bővebb leírást mellékeltek.

ios13thumbnail-800x450

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején számoltunk be arról, hogy újabb magaslatokba ért az Apple, hiszen immáron 1,2 billió dollár az értékük, majd kiderült az is, hogy apróbb problémákat tapasztalnak az új 16 colos MacBook Pro tulajai. Kihirdették az aktuális Golden Globe jelöléseket, melyek között a Morning Show is ott van a két sztárjával, majd jött az újabb pletyka, mely szerint iPhone 9-ként kerül piacra az iPhone SE 2.

mac-pro-hands-on-first-impressions-benchmarks

A hét második felében érkezett a hír, hogy közel harminc év kihagyás után tér vissza a CES-re az Apple, majd láthattuk az új Mac Próról az első unboxing videókat. Ha igazak a jelenlegi hírek, akkor nagyobb aksit kapnak az iPhone 12 modelljei, valamint most már az is biztos, hogy a következő évi telefonok 5G modemet kapnak.

Ezek voltak a 2019-es év ötvenedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!