A DxOMark a harmadik helyre rangsorolta az iPhone 11 Pro Max kameráját

HusztiD 2019.11.08. 15:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 2 371

maxresdefault (1)

Az iPhone 11 szériát lassan két hónapja dobta piacra az Apple, a jól ismert DxOMark csapata pedig ezúttal sem volt rest, hiszen szokásukhoz híven alapos tesztnek vetették alá a vállalat aktuális csúcsmodelljét. Egészen jól szerepeltek ezúttal a kaliforniaiak, hiszen az iPhone 11 Pro Maxra a csapat összesítettben 117 pontot adott, ami egészen jó eredménynek számít, azonban egy kicsivel lemarad a Xiaomi Mi CC9 Pro és a Huawei Mate P30 Prótól, melyek egyaránt 121 ponttal zártak. Viszonyításképp, házon belül, az előző évben megjelent iPhone Xs Max 105 ponttal büszkélkedhet.

A csapat az iOS 13.2 alatt tesztelte az Apple telefonját, melyben bemutatkozott a Deep Fusion funkció. A tesztek alapján az új eljárással sokkal jobb képeket készít alacsony fényviszonyok mellett az iPhone 11 Pro, mint a tavalyi csúcsmodell, az Xs, azonban a tesztek kimutatták, hogy nem ez a legjobb a piacon – a Mate 30 Pro például kevésbé zajos képeket lő. Az új éjszakai módot viszont nagyon dicsérte a csapat, amely az iOS 13-ban mutatkozott be, azonban itt elmondták, hogy ez a jelenlegi legjobb a piacon a többi vetélytárs között.

Ameddig a fényképezési funkciókra 124 pontot adtak a szakik, addig a videózásira 102-t. A tesztek alapján még mindig a videózásban szerepel a legjobban az Apple, s a telefon remekül tartja a HDR egyensúlyt, valamint 4K-ban mutatja meg igazán a benne rejlő lehetőségeket – persze azért Full HD-ban sincs oka szégyenkeznie.

Természetesen illik megjegyezni, hogy mára egy olyan pontra értünk el, ahol minden gyártó csúcsmodellje kimagaslóan teljesít. Ugyan nem az iPhone 11 Pro a legjobb a piacon, de nagyon minimálisan marad el vetélytársaitól, s mint minden készüléknek, ennek is megvannak a maga erősségei és egyben gyengeségei. Aki a kamerára ad, annak érdemes az ilyen és ehhez hasonló teszteket olvasnia, hiszen az egyik csúcsmodell a fényképezésben, míg másik a videózásban kimagasló. Ennek ellenére, aki az almások új készülékét választja, az elégedett lehet a telefonja teljesítményével.

Aki kíváncsi a bővebb tesztre és beszámolóra, annak érdemes a DxOMark oldalára ellátogatnia.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!