Számos iOS terméket tilthatnak ki Dél-Koreából, köztük az iPhone X-et és a nyolcas modelleket

HusztiD 2018.09.18. 13:55 iPad, iPhone 1 db 583

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Nagyon érdekes dolgok történtek az elmúlt napokban a Samsung szülőhazájában, Dél-Koreában, ugyanis több Apple terméket bannolnának. A Koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium jelenleg vizsgálatokat folytat az almások ellen, ugyanis egy Dél-koreai egyetem kutatói állítják, hogy a Koreai Tudományos és Technológiai Intézet (KAIST) szabadalmait szedték meg.

Bővebb információk egyelőre nem láttak napvilágot, azonban a sértett felek szerint az Apple a FinFET processzorai által szegte meg a szabadalmaikat. Ennek eredményeképpen számos iOS készüléket tiltanának az országból. Ide sorolhatjuk a nyolcas iPhone modelleket, az iPhone X-et, a 9,7 colos iPad-et és a legutóbbi iPad Pro családtagokat. Csavar a történetben, de az Apple-t talán a Samsung mentheti meg, ugyanis a koreai gyártó szintén ezen technológián alapuló processzorral szerelte fel legújabb készülékeit – mondjuk ellenük egyelőre nem indult semmilyen kivizsgálás.

Hogy mi lesz a történet vége, illetve meddig húzódik el az egész ügy, arról egyelőre semmit sem lehet tudni. Hivatalosan még nem tiltották ki a kaliforniaiak szóban lévő termékeit, de egyes források szerint leginkább az Apple ellen indul az eljárás, hogy kevésbé legyenek jelen a koreai országban. Feltehetően hamarosan újabb infókról is hallani fogunk.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. NEXT - 2018.09.20. 07:22

    A szellemi szintjük egyre közelebb áll északi testvéreikhez.

Szólj hozzá Te is!