Koránt sem annyira népszerű a kétlépcsős azonosítás, mint amilyen lehetne

HusztiD 2018.08.20. 13:55 Egyéb, iOS 1 db 215

iphone7-ipad-ios11-apple-id-two-factor-hero

Az Indiana Egyetem nem olyan rég egy felmérést végzett, ahol arra keresték a választ, hogy mennyire élnek az emberek a kétlépcsős hitelesítési eljárásokkal. A felmérést ugyan 500 ember között végezték el, de az eredmények nagyon érdekesen alakultak.

Az egyetem két professzora, L. Jean Camp és Sanchari Das úgymond a tech világban jártas diákjai között kereste a válaszokat, hiszen arra voltak kíváncsiak, hogy akik kicsit jobban értenek a dolgokhoz, azok mennyire használják a biztonsági eljárásokat. Az érdekesség, hogy a tesztben résztvevő diákok megértették, hogy mi célt szolgál a kétlépcsős azonosítás, azonban a gyakorlatban nem alkalmazzák.

Igazából több diák lekicsinyítette a problémát, ugyanis nem értik, hogy miért van ekkora biztonságra szükségük. Legtöbben azt a választ adták a professzorok számára, hogy kellő hosszúságú, illetve megfelelő bonyolultságú a jelszavuk, s ebből kifolyólag hiszik úgy, hogy az bőven elegendő részükre, s nincs szükségük egy biztonságosabb eljárásra.

A kérdés tehát nyitott: ahol lehet, ti mennyire szoktátok igénybe venni a kétlépcsős azonosítást?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. MrAbraham - 2018.08.20. 14:13

    Ahol lehetséges mindenhol használom. Mióta lehetőség van rá. Ha jól emlékszem akkor Gmail kezdte el

Szólj hozzá Te is!